До Великобританії повернувся відомий бізнесмен, який утік з країни 17 років тому

Поділитися
До Лондона повернувся відомий магнат Азіль Надір, який 17 років тому втік на Кіпр. Він вирішив передати себе до рук правосуддя. Адвокати бізнесмена зуміли домовитися з владою про те, що їх клієнта не братимуть під варту до закінчення процесу.
До Лондона повернувся відомий магнат Азіль Надір, який 17 років тому втік на Кіпр. Він вирішив передати себе до рук правосуддя. Адвокати бізнесмена зуміли домовитися з владою про те, що їх клієнта не братимуть під варту до закінчення процесу.17 років тому Надір, уродженець Північного Кіпру, відлетів на острів, оскільки республіка не має угоди про екстрадицію із Сполученим Королівством. На Кіпрі магнат довгі роки переховувався від судового переслідування, яке було пов’язано з крахом його бізнес-імперії. Британська сторона звинуватила Азіля в переказі на таємний рахунок 34 млн. фунтів стерлінгів з фондів компанії Polly Peck. На той момент він був її головою. Після скандалу компанія збанкрутіла. В той же час сам обвинувачений стверджує, що він ні в чому не винен і вже зумів це довести. Магнат заявив місцевим ЗМІ, що був вимушений покинути Великобританію в ім’я збереження свого здоров’я «після битви з жахливою несправедливістю і колосальним зловживанням владою». Тепер він сподівається, що чесне розслідування зможе очистити його ім.’я від звинувачень. Бізнесмена чекають в лондонському суді вже 3 вересня, але малоймовірно, що його процес почнеться до 2012 року. За те, що Надір залишатиметься на волі, бізнесменом була внесена застава у розмірі 250 тисяч фунтів (390 тисяч доларів). Влада Великобританії конфіскували у магната паспорт і заборонила йому з’являтися поблизу аеропортів. Крім того, на Азіль Надіра був одягнений спеціальний електронний браслет, який він не має права знімати. Пристрій фіксує місцезнаходження колишнього мультимільйонера і передає дані в поліцію.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі