БЮТ: У бюджеті немає грошей для виплати субсидій населенню у зв'язку з подорожчанням газу

Поділитися
Підняття цін на газ для населення може призвести до колапсу, оскільки люди не зможуть платити за новими тарифами, а у держбюджеті немає коштів для виплати субсидій населенню. Про це у середу, 4 серпня, заявив народний депутат від фракції БЮТ, міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко.
Підняття цін на газ для населення може призвести до колапсу, оскільки люди не зможуть платити за новими тарифами, а у держбюджеті немає коштів для виплати субсидій населенню. Про це у середу, 4 серпня, заявив народний депутат від фракції БЮТ, міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко.«Коли говорити про підвищення цін на газ, і як наслідок - підвищення цін на комунальні послуги, то звісно виникає питання: а чи є можливість отримати субсидію? Я можу твердо і чітко сказати, що в бюджеті, який сьогодні прийнятий і діє, цієї можливості немає», - сказав він. За словами депутата, у зв'язку з ситуацією, що склалася, не можна виключати варіант того, що держава спробує створити умови для зменшення кількості претендентів на субсидії громадян. «Тому, я думаю, що влада піде шляхом адміністративних перешкод для отримання субсидій населенням, - відзначив він. - На мій погляд, те, що зроблено, призведе до чергового колапсу: люди платити не зможуть, бюджет не зможе компенсувати ці гроші». За словами депутата, у цьому випадку також виникає питання, на кого ляже основний тягар такого стресу - на громадян або на комунальні підприємства. Сенченко додав, що така ситуація може призвести до банкрутства таких комунальних підприємств, і, як наслідок, їхньої приватизації, зокрема, ще не приватизованих водоканалів і облгазів. Нагадаємо, що відпускні ціни на природний газ для населення і для підприємств теплокомуненерго з 1 серпня 2010 збільшені на 50%. Дане рішення влади у суді вже оскаржили БЮТ і Національний форум профспілок України. Після підвищення цін на газ для населення уряд прийняв рішення про розширення списку тих, хто може отримати субсидії при оплаті за ЖКП. За словами міністра праці і соцполітики Василя Надраги, це рішення спрямоване на забезпечення належного соціального захисту сімей, для яких вартість комунальних послуг становить більше 15% від сімейного бюджету. «Сьогодні будь-який наш громадянин, який оплачує комунальні послуги і вартість цих послуг буде більше, ніж 15% - буде отримувати державну допомогу ... не більше 15% для працюючих і 10% для пенсіонерів та інвалідів буде становити вартість комунальних послуг, а все інше держава буде відшкодовувати», - розповів він. Окрім того, уряд спростив умови отримання субсидій, скоротивши перелік документів для цього. Для працюючих громадян ця заява, декларація про доходи та майновий стан, довідка про доходи, що підтверджує декларацію. Раніше були потрібні ще довідки з ЖЕКів, газконтор і водоканалів. Непрацюючі громадяни повинні будуть надавати заяву та декларацію. Довідку про доходи пенсіонерам при цьому надавати вже не потрібно. Щодо інших питань про отримання субсидії можна звернутися за телефоном гарячої лінії: 800 509 0307. Зараз поріг для отримання субсидій для працюючих становить 20%, для пенсіонерів та інвалідів - 15%.

За матеріалами: офіційний сайт БЮТ, Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі