Авіакомпанія «Сибір» відновить процес проти України за збитий Ту-154М

Поділитися
Російська авіакомпанія «Сибір» ініціює поновлення судового процесу проти України за збитий у 2001 році над Чорним морем цивільний Ту-154М.
Російська авіакомпанія «Сибір» ініціює поновлення судового процесу проти України за збитий у 2001 році над Чорним морем цивільний Ту-154М.Авіакомпанія подала позов до Господарського суду Києва проти Міноборони та Держскарбниці України, в якому вимагає стягнути з них 15,32 мільйона доларів. До позову російської авіакомпанії «Сибір» до Міноборони входить вартість знищеного літака Ту-154М - 6,37 мільйона доларів, 197,4 тисячі доларів витрат, що скеровані на розслідування катастрофи, 17,4 тисячі доларів - витрат на страховку, 4,83 мільйона доларів - упущеної вигоди у зв'язку з втратою літака, уточнює «Дело». Ще у 3,9 мільйона доларів російська компанія оцінила моральну шкоду. Окрім того, виплати компенсацій від України домагаються родичі загиблих. У 2004-2005 роках український уряд виплатив сім'ям по 200 тисяч доларів з розрахунку за кожного загиблого в якості моральної компенсації. Проте тепер деякі родичі через українські суди вимагають збільшити суму претензій. Нагадаємо, 4 жовтня 2001 року українська ракета, випущена з військового полігону у Феодосії, збила авіалайнер «Ту-154» російської авіакомпанії «Сибір». Літак виконував рейс за маршрутом Тель-Авів - Новосибірськ. Уламки літака впали у Чорне море у 180 кілометрах від Новоросійська, глибина тут сягає 1 кілометра. Загинули 78 осіб, у тому числі 51 громадянин Ізраїлю.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі