У разі непризначення Ільмі Умерова головою Бахчисарайської РДА кілька місцевих рад залишаться без кворуму

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Після президентського указу про відставку голови райдержадміністрації Бахчисараю Ільмі Умерова заяви про складання повноважень на знак протесту підписали 99 кримських татар - депутати місцевих рад Бахчисарайського району. Якщо справа зрушиться, діяльність чотирьох рад буде зупинено, ще в трьох-чотирьох — виникнуть проблеми з кворумом, пише «Дзеркало тижня».
Після президентського указу про відставку голови райдержадміністрації Бахчисараю Ільмі Умерова заяви про складання повноважень на знак протесту підписали 99 кримських татар - депутати місцевих рад Бахчисарайського району. Якщо справа зрушиться, діяльність чотирьох рад буде зупинено, ще в трьох-чотирьох — виникнуть проблеми з кворумом, пише «Дзеркало тижня».Підписавши указ про відставку Умерова, президент уже 10 днів не призначає нового голову знакового для кримських татар регіону. Не зважаючи на те, що прем'єр автономії Василь Джарти і постійний представник президента Сергій Куніцин, згідно з процедурою, дали погодження на повторне призначення головою Бахчисарайської РДА саме Ільмі Умерова і він пройшов усі етапи погодження у Києві, продовжувати його повноваження президент не став. На знак протесту меджліс Бахчисараю закликав місцевих депутатів-кримських татар скласти з себе повноваження. Такі заяви, за інформацією «Дзеркала тижня», уже написано. У Бахчисарайському районі 17 сільських рад і трохи більше 400 депутатів сільських, міської і районної рад. Заяви про складання повноважень підписали 99 депутатів - кримських татар. Якщо справа зрушиться, діяльність чотирьох рад буде зупинено, ще в трьох-чотирьох — виникнуть проблеми з кворумом. Окрім того, до депутатів -  кримських татар почали приєднуватися  представники інших національностей. Наразі відомо, що такі ж заяви підписали депутати міськради, директор Бахчисарайського історико-культурного заповідника  Євгеній Петров, депутати райради Леонід Целіщев і Ігор Заїка. Голова районної ради Олександр Таряник (Партія регіонів) також заявив, що в разі непризначення Ільмі Умерова подасть у відставку. Окрім того, за словами Таряника, Умерова підтримують ветеранська організація, 17 сільрад, представники Компартії і Російської громади Криму. Нагадаємо, раніше Ільмі Умеров був віце-прем'єром і віце-спікером Кримської автономії. Детальніше  про це читайте в статті Валентини Сюмар «Бакпосів» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі