ПРЕМІЯ ІМЕНІ ДРУГА

Поділитися
13 травня Сашкові Кривенку «стукнуло» б 41 рік. Але торішнього квітня він навічно залишився сорокарічним.....

13 травня Сашкові Кривенку «стукнуло» б 41 рік. Але торішнього квітня він навічно залишився сорокарічним...

Не будучи журналістом за освітою, він досяг вершин фахової майстерності, причому в усіх іпостасях журналістики — і як газетяр, і як телевізійник, і як «радист». А як редактор дбайливо плекав найперші паростки незалежної української преси.

На могилі Сашка на Личаківському кладовищі Львова ще немає пам’ятника. І все-таки пам’ятники йому є — це й популярна львівська газета «Поступ», і «Громадське радіо», яке мовить своїм, «кривенківським», голосом, і відтепер присуджувана щорічна премія його імені «За поступ у журналістиці». Церемонію вручення нагороди супроводжує читання лекції свободи слова. Першу таку лекцію прочитав головний редактор польської «Газети виборчої», жива легенда демократичної журналістики, друг Сашка Адам Міхнік.

Нам, дзеркальчанам, особливо приємно, що першим лауреатом премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» став наш колега, редактор відділу політики «ДТ» Сергій Рахманін, відомий і як ведучий «Громадського радіо».

Приймаючи почесну нагороду, лауреат сказав: «Кривенко був Журналістом із великої букви. Я не можу сказати, що він помер, — він пішов, і це значить, що він повернеться, коли не сам, то в особі своїх продовжувачів». Ми віримо, що премія імені великого друга нашої газети опинилася в гідних руках.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі