Вчені прискорили заварювання холодної кави з 24 годин до 3 хвилин

Поділитися
Вчені прискорили заварювання холодної кави з 24 годин до 3 хвилин © UNSW Sydney
Розроблений пристрій, за допомогою якого це вдалося, уже готовий стати частиною стандартних кавомашин, кажуть вчені.

Інженери з Університету Нового Південного Уельсу (Австралія) розробили пристрій, який за рахунок ультразвуку прискорює холодне заварювання кави (метод "колд брю") з 12-24 годин до трьох хвилин, повідомляє New Atlas.

Ультразвук прискорює процес холодного заварювання, витягаючи з кави олії та інші необхідні речовини приблизно за той самий час, який потрібен для стандартного приготування гарячого еспресо. Швидкий процес екстракції відбувається за рахунок акустичної кавітації.

UNSW Sydney

Технологію також можна використовувати для прискорення заварювання чаю, кажуть вчені та сподіваються, що любителі кофеїнових напоїв зможуть користуватися розробкою вже найближчим часом навіть у себе вдома, оскільки пристрій сумісний зі стандартними кофемашинами.

Раніше група вчених з Орегонського університету з'ясувала, що додавання невеликої кількості води до кавових зерен перед процесом помелу дозволяє отримати більш смачний еспресо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі