Усик переміг Ф'юрі рішенням суддів: ключові моменти бою за звання абсолютного чемпіона світу

Відео
Поділитися
Усик переміг Ф'юрі рішенням суддів: ключові моменти бою за звання абсолютного чемпіона світу © Getty Images
Український боксер провів історичний поєдинок.

У суботу, 18 травня, у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді пройшов бій за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі між українцем Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та британцем Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО).

Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Перемога Усика розділеним рішенням суддів – 114:113, 113:114, 115:112.

Онлайн-трансляція бою

ОЛЕКСАНДР УСИК ПЕРЕМІГ ТАЙСОНА Ф'ЮРІ РОЗДІЛЕНИМ РІШЕННЯМ СУДДІВ І СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ У НАДВАЖКІЙ ВАЗІ! ПЕРШИМ З 1999 РОКУ!

Судді - 114:113, 113:114, 115:112!

Фінальний раунд! Усик кілька разів шикарно пробив боковим по голові Ф'юрі. Олександр домінував і займав центр рингу, наприкінці пройшовся парою комбінацій, молодець! Чекаємо на рішення суддів!

11-й раунд. Усик продовжує працювати першим номером, Ф'юрі регулярно пропускає, але поки що все витримує! Тяжкий бій для нашого чемпіона, навіть попри перевагу. Періодично вибухає британець. Але за очками Олександр впевнено набирає.

10-й раунд. Вміє Ф'юрі повстати з попелу, це він і зробив. Мляво, але протримався раунд, Усик продовжує атакувати.

9-й раунд. Багато влучає Усик! Наш козак наприкінці раунду знищує британця! Ф'юрі дивом тримається на ногах, його рятує гонг!

8-й раунд. Знизу з правої кілька разів потужно пробив Ф'юрі, але відразу отримав шикарну двійку у відповідь! Олександр трохи відновився та активізувався, кружляє навколо британця. Кров на обох боксерах, ось це битва!

7-й раунд. Нашому чемпіону поки що не вдається нав'язати свою гру. Але при цьому лівою удар один раз пройшов точно в ціль по голові британцю. "Циганський король" не намагається змагатись у швидкості, а просто відходить під час атак українця. Але кінцівка вийшла вибухова - серія ударів залетіла по Тайсону.

6-й раунд. Ф'юрі починає активніше в'язати Усика. Пробиває знизу і кілька разів влучає. Важко нашому чемпіону. Олександр зменшив кількість атак, складно підібратися до британця. Напевно, цей раунд на користь Тайсона.

5-й раунд. Усик частіше займає центр рингу і постійно шукає можливість підібратися до велетня. У середині раунду пройшла класна атака по корпусу та голові британця. Ф'юрі пробиває менше, намагається бити нижче пояса, Олександр про це повідомляє рефері. Особливо небезпечні удари знизу від Тайсона по корпусу.

4-й раунд. Важко підібратися до Ф'юрі. Британець уникає атак Усика, не завжди вдається розірвати дистанцію. Непогано рухається Тайсон, варто визнати. Усик не сумує і стабільно набирає очки.

3-й раунд. Ф'юрі тримає витягнуту руку, але це не рятує його від потужних атак Усика. При цьому сам Тайсон заворушився і також знаходить моменти для атак. Суперник українця вже намагається клінчувати та в'язати, як він уміє. Наприкінці Усик показав удар у потилицю від суперника, але рефері поки що ігнорує. Доволі рівний раунд.

2-й раунд. Спокійно дає загнати себе в куток Ф'юрі та показує, що не боїться. Усик пробиває сильно і регулярно влучає. Довгі руки британця йому заважають, але Олександру вдається підібратися близько! Ф'юрі теж відповів серією ударів по корпусу.

1-й раунд. Розвідка вийшла вельми агресивною від Усика! Олександр пробив з лівої точно в ціль, а наприкінці навіть загнав британця в кут. Ф'юрі вирвався і вдав, що все під контролем.

Бій розпочався!

Майкл Баффер представляє боксерів та їх регалії. Чекаємо на коронну фразу Let's get ready to rumble! і вперед!

Звучать гімни України та Великої Британії.

Ф'юрі вже провокує.

Тайсон Ф'юрі також вийшов. Яскраво.

"Браття" грає на арені, Олександр Усик у розкішному костюмі виходить на ринг!

Останні приготування!

Опетая переміг Брієдіса рішенням суддів. Чекаємо появи нашого чемпіона!

Серед легенд рингу та інших зірок на бій прибув Кріштіану Роналду. Місце у нього, до речі, поряд з Ентоні Джошуа.

(фото - EPA-EFE/ALI HAIDER)

На ринг для проведення реваншу вийшли колишній і переможений суперник Усика Майріс Брієдіс з Латвії та австралієць Джей Опетая. Останній переміг латиша у першому поєдинку. На кону стоїть вакантний титул IBF у першій важкій вазі.

Після цього двобою на ринг вийдуть головні герої вечора!

Українському чемпіону вже тейпують руки.

Тайсон Ф'юрі також вже на місці.

Наш чемпіон Олександр Усик прибув на бій!

Володимир Кличко прибув на бій і в бесіді з журналістами зробив свій прогноз на бій Усика проти Ф'юрі, якому сам програв у 2015-му році:

"У надважкій вазі розмір має значення. Зрозуміло, що різниця між суперниками величезна, ми знаємо, що Ф'юрі вища і в нього довша за руку. Але Усик вже двічі на прикладі Джошуа демонстрував, як справлятися з таким суперником.

З технікою можливо все. Справа не в силі чи розмірі. Питання полягає в техніці боксу, тоді як Олександр Усик є одним із найкращих у цьому компоненті в сучасному боксі. І я впевнений, що він зробить свою роботу".

Бої андеркарда йдуть повним ходом! Український боксер напівважкої ваги Даніель Лапін (10-0, 4 КО) переміг нокаутом у першому раунді португальця Октавіу Пудівітра.

Суперник швидко здався під тиском непереможеного українця, який став володарем титулу WBA Inter-Сontinental. Відео нокауту доступне за посиланням.

(фото – EPA-EFE/ALI HAIDER)

А ось і розклад андеркарда.

Андрій Шевченко та американський актор Лев Шрайбер уже прибули до Ер-Ріяду підтримати Усика.

(фото - UNITED24)

Голова управління у справах розваг у Саудівській Аравії Туркі Аль аш-Шейх опублікував нове фото двох чемпіонів перед боєм.

17 травня відбулася процедура зважування. Обидва боксери вклалися у вагу, а британець виявився важчим за українця майже на 13 кг. Вага Ф'юрі – 118,8 кг, а Усика – 105,9 кг. Згодом стало відомо, що Майкл Баффер помилився, коли оголошував вагу українця. Насправді Олександр показав на вагах 101,2 кг, що також є його кар'єрним рекордом.

Український чемпіон прибув на церемонію у червоній вишиванці з портретом Героя України Олександра Мацієвського на спині та словами на його пам'ять. Російські окупанти розстріляли героя за слова "Слава Україні".

Після зважування боксери влаштували коротку дуель поглядів, під час якої британець штовхнув українця та на цьому все скінчилося. Також Олександр "передав привіт" спецпідрозділу ГУР України "Кабул 9".

(фото – EPA-EFE/ALI HAIDER)

Ф'юрі проігнорував Усика на битві поглядів під час фінальної пресконференції та пояснив свою поведінку тим, що Олександр – "страшний чувак".

(фото – EPA-EFE/ALI HAIDER)

На бій вирушили близько трьох десятків українських ветеранів, про що повідомили у ДТЕК.

"Серед них шахтарі та енергетики ДТЕК, які повернулися на свої робочі місця з фронту, металурги й гірники Метінвесту та захисники Маріуполя".

Це спільна кампанія "Битва За Світло" з Олександром Усиком, яка має на меті акцентувати увагу міжнародної спільноти на критичному становищі енергетики України.

А ось що сказав Усик про кар'єрні плани після бою з Ф'юрі та про свій настрій на поєдинок:

"Я збираюся продовжувати займатися боксом. Можливо, ще близько трьох років. Моя мотивація продовжувати боротьбу – дисципліна, сім'я та вболівальники. Я ціную підтримку народу та українських солдатів. Ми здатні на більше, якщо добре робити свою роботу.

Почуваюся добре. Бій з Ф'юрі – велика подія для мене, моєї родини та всієї країни. З нетерпінням чекаю цього, але не думаю про нокаут. Моя увага зосереджена на боксі. Якщо вийде, то буде нокаут, якщо ні, то це буде перемога за очками після 12 раундів".

15 травня учасники майбутнього вечора боксу провели відкрите тренування. На ринг вийшли Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі.

Легендарний Майк Тайсон віддає перевагу британцю:

"Я з нетерпінням чекаю на цей бій. Буде дуже цікаво. Обираю Тайсона Ф'юрі. Думаю, що він здобуде перемогу. Вважаю його найкращим боксером у світі, особливо у важкій вазі. Великі бійці програють, великі бійці часом мають поганий вигляд, але це не заважає їм залишатися великими".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі