Усик переміг Ф'юрі рішенням суддів і став абсолютним чемпіоном світу

Відео
Поділитися
Усик переміг Ф'юрі рішенням суддів і став абсолютним чемпіоном світу © Getty Images
Український боксер здобув головну перемогу у кар'єрі.

У столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді пройшов бій за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі між українцем Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та британцем Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО).

З першого раунду Усик постарався зайняти центр рингу та володіти ініціативою. Українець регулярно влучав Ф'юрі по обличчю і в результаті розбив британцю ніс. Однак і суперник відповідав ударами по корпусу і навіть намагався пробивати нижче, на що скаржився українець.

Олександр отримав розсічення над правим оком і ближче до екватора бою підсів, після чого суперник тимчасово отримав перевагу. Коли здавалося, що Усик почав пропускати, а далі буде лише гірше, український чемпіон знайшов у собі сили та знову пішов уперед.

У дев'ятому раунді відбулася фактична розв'язка. Усик вразив Ф'юрі, а британець тільки завдяки канатам утримувався на ногах, пропускаючи удар за ударом. Український чемпіон не встиг добити опонента лише через втручання рефері та гонгу. Проте нокдаун було зафіксовано.

Відео нокдауну Ф'юрі

Останні три раунди Усик активно працював по супернику, тоді як Ф'юрі не вдавалося щось поміняти. Зрештою справа дійшла до рішення суддів, двоє з яких віддали перемогу українцю – 114:113, 113:114, 115:112.

Український боксер здобув перемогу розділеним рішенням суддів і став першим з 1999 року абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі. Усик зберіг титули WBA, WBO, IBF та IBO, а також завоював пояс WBC, яким володів Ф'юрі.

Українець також став третім в історії абсолютом у двох дивізіонах після Наої Іноуе та Теренса Кроуфорда. Раніше Усик ставав абсолютним чемпіоном у першій важкій вазі.

Раніше повідомлялося про те, що українець нокаутував суперника в першому раунді та завоював титул в андеркарді бою Усик – Ф'юрі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі