Команда програла: тренер "Атлетіка" замінив воротаря під час матчу заради призу

Поділитися
Команда програла: тренер Унаї Сімон © EPA-EFE/Julio Munoz
Команда зрештою пропустила два голи.

Головний тренер "Атлетіка" Більбао Ернесто Вальверде замінив воротаря команди Унаї Сімона під час матчу проти "Сельти" у 36-му турі чемпіонату Іспанії.

Команда вела в рахунку 1:0 завдяки голу Беренгера, а на 62-й хвилині тренер "Атлетіка" вирішив прибрати з поля основного воротаря Унаї Сімона, а замість нього вийшов Агірресабала.

Після цього "Атлетік" у підсумку два голи та зазнав поразки на виїзді з рахунком 1:2.

Рішення про заміну Сімона головний тренер міг ухвалити через боротьбу за "Трофей Самори" – приз найкращому воротарю сезону в чемпіонаті Іспанії.

Нагороду отримає голкіпер, котрий має найменший середній показник пропущених голів за гру. При цьому матч зараховується, коли воротар провів на полі щонайменше 60 хвилин.

Саме Сімон зараз лідирує у рейтингу воротарів Ла Ліги з показником 0,94 гола за гру. До топ-3 входять Алекс Реміро ("Реал Сосьєдад") з 1,03 гола та Марк-Андре тер Штеген ("Барселона") з 1,06 гола.

Варто зазначити, що український воротар "Реала" Андрій Лунін у середньому пропускає 0,6 гола за гру, але не зможе отримати приз, оскільки не встигне зіграти щонайменше 28 матчів за сезон у чемпіонаті.

Раніше повідомлялося про те, що "Реал" з Луніним достроково виграв чемпіонат Іспанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі