Свято без отруєння: як правильно зберігати великодні продукти

Поділитися
Свято без отруєння: як правильно зберігати великодні продукти © freepik/bearfotos
Рекомендації дали експерти.

Вже у ці вихідні українці відзначатимуть одне з найбільших релігійних свят – Світле Воскресіння Христове. До свята готують традиційні великодні частування – паски, крашанки, шинку та інші страви. Фахівці Держпродспоживслужби у Кіровоградській області на власній Facebook-сторінці розповіли, як правильно зберігати продукти до великоднього столу.

Паски

Фахівці пояснили, що найкраще зберігати паски в темному та прохолодному місці.

«Великодня здоба важка та довго остигає в середині, а тому, при домашньому приготуванні, її залишають на 5-7 годин після охолодження під рушником. Потім паску можна покласти в поліетиленовий чи паперовий пакет. Варто слідкувати, щоб на стінках пакета не утворювався конденсат. Адже надмірна волога спричиняє появу на продукті цвілі та грибку», – йдеться у повідомленні.

У випадку, якщо паска трохи зачерствіла, то її можна розігріти у мікрохвильовій печі. Деякі з пасок готують сухарі та вже у зміненій формі споживають їх.

Також господині на свято готують сирні паски. У Держпродспоживслужбі наголосили, що перед приготуванням такої паски слід звернути увагу на маркування та термін придатності інгредієнтів (сиру, яєць, родзинок та). Зберігати сирну паску необхідно в холодильнику.

Крашанки та писанки

Для приготування крашанок на Великдень необхідно звернути увагу на дату, яка вказана на упаковці для яєць.

«Так, в холодильнику при температурі 2-4 градуси варені яйця (без тріщин та пошкоджень) можуть простояти до 1-2 тижнів. При кімнатній температурі їх краще не зберігати і спожити протягом 12-24 годин після приготування», – йдеться у повідомленні.

Шинка

На Великдень також заведено готувати шинку. Щоб цей продукт не став причиною харчового отруєння, його зберігають у холодильнику.

Якщо шинку купують в магазині, то важливо звернути увагу на її термін придатності та умови зберігання, які зазначаються на пакуванні.

«Пам’ятайте, в разі наявності ознак зіпсованого продукту (вигляд, запах, стороння рідина тощо), не споживайте його», – резюмували у Держпродспоживслужбі.

Раніше ми писали, скільки коштує зібрати великодній кошик в Україні та в Польщі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі