Індійський штам коронавірусу виявили в Малайзії

Поділитися
 Індійський штам коронавірусу виявили в Малайзії © Турпром
Вірус був виявлений у індійського громадянина прямо в аеропорту.

У Малайзії був виявлений випадок високоінфекційного штаму коронавірусу, вперше зафіксованого в Індії, повідомляє Reuters з посиланням на міністра охорони здоров'я Малайзії Адхам Баба.

Повідомляється, що варіант вірусу, названий B.1.617, був виявлений у індійського громадянина, який пройшов перевірку в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура.

Всесвітня організація охорони здоров'я охарактеризувала цей штам як "цікавий варіант", припускаючи, що він може мати мутації, які допоможуть вірусу швидше передаватися, викличуть більш важке захворювання або дозволять уникнути імунітету до вакцин.

Міністр не повідомив, коли був виявлений індійський штам коронавірусу.

Малайзія, в якій спостерігається зростання числа випадків COVID-19, у середу заборонила польоти до Індії і з неї і в'їзд до країни мандрівникам з будь-якого індійського пункту призначення, щоб запобігти поширенню нового варіанту коронавірусу.

Як відомо, в Індії наразі спостерігається найбільший у світі спалах епідемії COVID-19. 2 травня смертність від інфекції підскочила до рекордних 3689 випадків за добу.

Україна заборонила в'їзд з Індії через рекордне поширення коронавірусу в цій країні. Громадяни України та ті, хто постійно проживає на території нашої держави, повинні будуть по приїзду з Індії перебувати на самоізоляції.

29 квітня стало відомо, що "індійський" штам коронавірусу був зафіксований у Ізраїлі.

Голова МОЗ Максим Степанов прогнозує появу в Україні нового штаму коронавірусу, який характеризується подвійною мутацією. "У нас є вже і британський, і південноафриканський штам, і ми це побачили по тяжкості захворювання. Зараз зафіксована ще одна мутація, так звана подвійна мутація в Великій Британії, Індії, Гонконгу", - сказав міністр 19 квітня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі