Восени Google запускає Google TV

Поділитися
© Євген Суслов
На комп'ютерному ярмарку IFA представником компанії Google було оголошено, що вже восени в США стане доступною платформа Google TV. Іншим жителям Земної кулі доведеться почекати до 2011 року.
На комп'ютерному ярмарку IFA представником компанії Google було оголошено, що вже восени в США стане доступною платформа Google TV. Іншим жителям Земної кулі доведеться почекати до 2011 року.Проект, що поєднує телевізійні й інтернет-технології, дозволить користувачам потрапляти в Глобальну мережу прямо зі свого телевізора. Використання даної платформи буде абсолютно безкоштовним, як і більшість сервісів інтернет-гіганта. Правда, деяким моделям телевізорів знадобиться спеціальна приставка, яка дозволить виходити в Інтернет. Google TV дасть можливість глядачам дивитися через Мережу ролики з великого каталогу, в якому представлені безліч джерел відеоконтента. Поставляти його будуть сторонні студії і виробники, сам інтернет-гігант не планує цим займатися. Проте доступ до матеріалів належного Google відеохостингу Youtube користувачам платформи буде, безумовно, відкритий. Крім того, глядачам обіцяні інтернет-пошук по телевізору, телебраузер і трансляції різноманітних шоу та фільмів. Вже на заяву Google відреагували найбільші світові виробники телевізорів: Samsung і Sony. Останній заявив, що вбудовуватиме в свої телевізори необхідне устаткування для інтернет-підключень. У перспективі планується адаптувати роботу нового сервісу під ОС Android. Представники інтернет-компанії пообіцяли, що в осяжному майбутньому їх телеглядачі зможуть, зокрема, за допомогою голосових команд перемикати канали. Дещо раніше компанія Apple також представила свою розробку – телеприставку Apple TV, яка передає на домашній телевізор відеоконтент з віддалених веб-серверів.

За матеріалами The Wall Street Journal

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі