"Зоря" вдало стартувала в Лізі Європи, розгромивши албанців на виїзді

Поділитися
"Зоря" вдало стартувала в Лізі Європи, розгромивши албанців на виїзді © Іво Ілічевич
Луганські легіонери залишилися у команді, незважаючи на складнощі, і вирішили результат поєдинку в Албанії. Тепер "Зорі" залишається лише поставити переможну крапку в матчі, який відбудеться в столиці України.

Луганська "Зоря" успішно дебютувала у Лізі Європи, розгромивши албанську "Лячі" 3:0 у першій зустрічі двораундового протистояння кваліфікаційного турніру.

Серб Желько Любеновіч і француз Яннік Болі вписали свої імена в історію луганського і всього українського футболу, ставши авторами перемоги на виїзді в Албанії.

Матч у відповідь відбудеться 24 липня у Києві на стадіоні "Оболонь-Арена" о 20:30. У той же час 18 липня луганчани дізнаються потенційного суперника у третьому раунді кваліфікації - у Ньоні відбудеться жеребкування, де визначиться сітка турніру. Хоча, судячи з результату у виїзному матчі, можна вже сміливо говорити, що "Зоря" майже зі стовідсотковою ймовірністю зіграє на цій стадії.

Нагадаємо, що "чорно-білі" не можуть зіграти з двома російськими командами - московським "Динамо" та ФК "Краснодар" - росіян і українців штучно обмежили в можливості зустрічі рішенням УЄФА.

Таким чином, "Зоря" підтвердила тенденцію, започатковану українцями: дебют у Лізі Європи (Кубку УЄФА) у більшості випадків виявлявся для них вдалим. До того ж, луганчани стали четвертим клубом з України, що здобув розгромну перемогу у прем'єрному поєдинку в турнірі.

Додамо й те, що раніше "Зоря" грала лише в головному клубному євротурнірі - після чемпіонства у першості СРСР-1972 українці отримали право виступати в Кубку чемпіонів. Однак їхній виступ виявився не зовсім вдалим.

Перед стартом сезону "чорно-білі", які потрапили в єврокубки через дискваліфікацію донецького "Металурга", втратили кількох ключових гравців - легіонерів Тоні Шуніча, брав участь у ЧС-2014 у складі збірної Боснії та Герцеговини, а також бразильця Данілу. Обидва вирішили змінити обстановку і покинути Україну.

Проте двох ключових футболістів з іноземним паспортом "Зорі" вдалося зберегти - Болі, хоч і мав кілька пропозицій, але залишився поки в розташуванні команди Юрія Вернидуба, Любеновіч - теж буде допомагати луганчанам.

Допомога виявилася дієвою: півзахисник і нападник взяли участь у взятті воріт суперника, забезпечивши практично безпечну поїздку в Київ на матч-відповідь. Господарі, незважаючи на несподіваний старт, коли Арьян Шета зрізав м'яч у свої ворота, змогли поборотися в кінцівці першого тайму. Але після перерви гості показали свій клас, не давши супернику жодного шансу.

"Лячі" (Албанія) - "Зоря" (Україна) - 0:3 (0:1)

Голи: Шета, 23 (0:1 - автогол). Любеновіч, 47 (0:2). Болі, 75 (0:3).

Лячи: Вуядинович, Офойєн, Шета (Веляй, 69), Челя, Течья, Сефгіні (Булян, 27), Зефі, Вуцай, Німані, Аденійі, Моріна (Сефа, 40).

Зоря: Шевченко, Каменюка, Вернидуб, Білий, Гнатович (Ярмаш, 46), Грицай (Бородай, 75), Чайковський, Любенович (Ліпартія, 60), Караваєв, Хомченовський, Болі.

Попередження: В. Вернидуб, 40. Бородай, 88.

Після матчу Юрій Вернидуб зазначив, що його команда провела хороший матч, проте прокинулася лише після того, як у перерві в роздягальні він провів з підопічними "виховну роботу".

Нагадаємо, що в Лізі Європи Україну крім "Зорі" представляє "Чорноморець", "Металіст" і "Динамо", які вступлять в боротьбу пізніше. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі