"Золотий" виступ на Іграх анульовано: російську фігуристку Валієву дискваліфіковано на чотири роки

Поділитися
Каміла Валієва © Getty Images
Спортсменка дістала покарання за використання забороненого препарату.

Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) дискваліфікував російську фігуристку Камілу Валієву на чотири роки за порушення антидопінгових правил.

Про це повідомив офіційний сайт суду.

Дискваліфікація завершиться 25 грудня 2025 року. Позитивну допінг-пробу у фігуристки взяли у грудні 2021 року під час виступу на чемпіонаті Росії.

Валієва мала можливість скоротити покарання удвічі, але їй не вдалося довести випадкове потрапляння препарату в організм.

Лабораторія WADA виявила у пробі фігуристки триметазидин, який є аналогом мельдонію. Це стало відомо у лютому 2022 року вже після командного турніру Олімпіади, на якому Валієва зі збірною Росії виграла золото. Організатори Ігор вирішили не проводити нагородження.

Також CAS анулював усі результати Валієвої, починаючи з 25 грудня 2021 року. Це стосується й виступу в команді на Іграх-2022 у Пекіні, де вона набрала 20 з 74 загальнокомандних балів. Також 17-річну фігуристку позбавлено золота чемпіонату Європи-2022.

При цьому про позбавлення золота Олімпіади-2022 всієї російської збірної рішення має ухвалити Міжнародний олімпійський комітет. У командному турнірі друге місце посіла збірна США, третьою стала Японія, а четвертою – Канада.

Раніше американський фігурист звинуватив російських спортсменів у масовому вживанні допінгу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі