Збірна України зіграла внічию з Італією і не зуміла напряму пробитися на Євро-2024

Відео
Поділитися
Українці та італійці голів не забивали.

У понеділок, 20 листопада, у німецькому Леверкузені у рамках заключного матчу кваліфікації Євро-2024 з футболу збірна України приймала команду Італії.

Україна та Італія перед вирішальним протистоянням мали у своєму активі по 13 очок, а щоб здобути пряму путівку у фінальну стадію турніру, українцям потрібна була лише перемога.

У разі нічиєї вище все одно були чинні чемпіони Європи, оскільки вони перемогли українців у першому колі (2:1).

На старті поєдинку команди перевірили пильність кіперів дальніми ударами – Доннарумма відбив постріли Циганкова та Судакова, а Трубін був на місці після удару Барелли. Також у гостей непоганий шанс мав К'єза, проте після зкидки у штрафному майданчику не підлаштувався під удар і пробив вище.

До середини першого тайму італійці прибрали ініціативу до своїх ніг і створили найнебезпечніший момент тайму – Фраттезі вивалився віч-на-віч з Трубіним, але не зумів переграти воротаря "Бенфіки".

У другому таймі Україна підняла темп і пішла в атаку за потрібною перемогою. У підопічних Реброва почало з'являтися більше підходів до воріт Італії, а забивати міг Мудрик - футболіст "Челсі" несподівано опинився перед Доннаруммою під гострим кутом, але не зумів підняти м'яч над кіпером.

Наприкінці українці зуміли притиснути італійців, які не цуралися пограти від оборони, проте, окрім спірного падіння Мудрика у штрафному майданчику, Україні по-справжньому небезпечного створити нічого не вдалося.

Україна – Італія – 0:0

Україна: Трубін, Миколенко, Забарний, Сваток (Маліновський, 91), Конопля (Тимчик, 86), Степаненко (Піхальонок, 80), Мудрик, Зінченко (Сікан, 86), Судаков, Циганков (Зубков, 80), Довбик

Італія: Доннарумма, Дімарко, Буонджорно, Ачербі, Ді Лоренцо, Барелла, Жоржиньо (Крістанте, 71), Фраттезі, К'єза (Кін, 81), Распадорі (Скамакка, 46), Дзаньоло (Політано, 71, Дарміан, 92)

Попередження: Конопля - Буонджорно

Таким чином, із групи С напряму у фінальну частину Євро-2024 пробилися Англія та Італія.

Зазначимо, що Україна все ще має шанси на вихід на континентальну першість через шлях плейофф Ліги націй, який пройде навесні 2024 року.

Чемпіонат Європи відбудеться з 14 червня до 14 липня 2024 року в десяти містах Німеччини.

Раніше повідомлялося про те, що президент УЄФА сподівається на перемогу Італії над Україною у матчі кваліфікації Євро-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі