Зарубіжні ЗМІ вважають, що чемпіонат світу-2018 розорить багато міст Росії

Поділитися
Зарубіжні ЗМІ вважають, що чемпіонат світу-2018 розорить багато міст Росії © Newsru.com
У статті іспанського видання El Mundo зібрані факти про проблеми в підготовці до чемпіонату світу-2018, який відбудеться в 11 російських містах.

Перший в історії Східної Європи чемпіонат світу з футболу може розорити багато російських міст - від Калінінграда до Єкатеринбурга, вважає El Mundo. У своєму матеріалі журналісти іспанського видання спираються на доповідь аналітичного агентства Standard&Poor's.

Незважаючи на традиційний для Росії оптимістичний настрій, видання вказує на кілька фактів, які вже сьогодні можуть стати серйозною проблемою для організаторів чемпіонату.

Інфраструктура не відповідає вимогам ФІФА. В даний момент, коли до чемпіонату залишається 5 років, будівництво нових стадіонів йде повільніше, ніж планувалося".

Як би там не було, російський уряд має в своєму розпорядженні 22 млрд доларів на проведення ЧС (до речі, Бразилія витратить на ЧС-2014 13,6 млрд). Це буде перший мундіаль у Східній Європі.

Але автори вказують, що "слабка підтримка ЧС у народі і занепад російського першого дивізіону" затьмарюють очікування. Зі свого боку, Кремль запевняє, що ЧС створить нові робочі місця і стане додатковою підставою для необхідної модернізації шосе, залізниць та аеропортів.

"Однак Standard&Poor's вказує у своїй доповіді, що в будівельній галузі наростає корупція", - йдеться у статті. Автори згадують про будівництво стадіону у Петербурзі: первісний кошторис становив 200 млн євро, остаточний - близько 1 млрд євро, так що це один з найдорожчих стадіонів на планеті.

Також газета зазначає, що стадіон у Самарі в результаті обійдеться вдвічі дорожче, ніж планувалося раніше.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи з футболу, який відбувся в минулому році в Україні, також обійшовся країні серйозними витратами - як повідомлялося в офіційних зведеннях Кабінету міністрів України, на Євро-2012 Україна витратила близько 40 мільярдів гривень. !zn

Читайте також:

В Азії ідея об'єднаного чемпіонату втілиться раніше, ніж в Україні і Росії

Газзаєв обіцяє ФФУ до 50 млн євро на рік відрахувань від об'єднаного чемпіонату

Катарські шейхи створять альтернативу Лізі Чемпіонів

Чемпіонат світу з футболу в 2022 році може відбутися взимку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі