Відвідуваність чемпіонату Прем'єр-ліги України виявилася гіршою за російську

Поділитися
Відвідуваність чемпіонату Прем'єр-ліги України виявилася гіршою за російську Матчі на "Олімпійському" збирають значні аудиторії © football.ua
На українські команди вболівальники ходять з меншим бажанням, ніж у сусідній Росії.

Згідно з дослідженням Асоціації європейських футбольних ліг (EPFL) за підсумками п'яти минулих сезонів, чемпіонат Прем'єр-ліги України опинився на 13-му місці рейтингу найпопулярніших серед глядачів в Європі.

Середня відвідуваність матчів української першості - 9934 вболівальників, що на 2,5 тисячі менше, ніж у російському чемпіонаті.

Найвідвідуванішою названа німецька Бундесліга - 42 403 глядача в середньому за матч. На другому місці Прем'єр-ліга Англії (35 175), на третьому - іспанська Примера (25 516).

Крім того, за середньою відвідуваністю матчів до 10-ки потрапила італійська Серія А (23 717), французька Ліга 1 (19 834), Ередівізіє Нідерландів (19 576), Чемпіоншип Англії (1-й дивізіон) (17 773), друга Бундесліга Німеччини (15 842) і шотландська Прем'єр-ліга (13 409).

Примітно, що в порівнянні з сезоном 2008/09 відвідуваність в Україні зросла на 12,5 відсотка - з 7,5 тисяч п'ять років тому до 12,5 тисяч у чемпіонаті-2012/13, коли на кількох матчах "Динамо" в Києві на оновленому НСК "Олімпійський" збиралося близько 70 тисяч вболівальників. Зокрема, за грою динамівців з "Шахтарем" 7 квітня спостерігало 66 879 глядачів.

У нинішньому сезоні найбільша аудиторія збиралася на поєдинку "Шахтар" - "Динамо" (52 600), за грою "Динамо" - "Дніпро" у столиці спостерігала 51 тисяча уболівальників. !zn

Читайте також:

World Soccer: Чемпіонат України - 15-й у світі, трохи гірше російського і китайського

Ярмоленко розсекретив "зброя", яким можна перемогти збірну Франції

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі