Валя Семеренко посіла друге місце в гонці переслідування в Естерсунді

Відео
Поділитися
Валя Семеренко посіла друге місце в гонці переслідування в Естерсунді Валя Семеренко в Естерсунді двічі піднімалася на п'єдестал пошани © Оксана Гаранец
На мажорній ноті завершили українські біатлоністи виступи на першому у сезоні етапі Кубка світу, який відбувся у шведському Естерсунді.

Українська біатлоністка Валя Семеренко у драматичній боротьбі виборола друге місце у заключному старті Кубка світу в шведському Естерсунді: на 0,4 секунди на фініші вона випередила італійку Доротеу Вірер.

Першою ж у гонці переслідування стала фінка Кайса Мякярайнен, яка "привезла" суперницям більше 45 секунд.

Таким чином, Семеренко вдалося двічі зійти на п'єдестал пошани на першому етапі Кубка світу. Раніше вона посіла третє місце в індивідуальній гонці.

Українка вийшла на старт гонки переслідування з 26-секундним відставанням від переможниці спринту норвежки Тирил Эхофф. Сильний вітер вніс корективи в стрільбу не тільки Семеренко, але й інших біатлоністок. Втім, Валя швидко наздогнала п'ятірку кращих. На останньому вогневому рубежі лише Мякярайнен вдалося відстрілятися без помилок, тому в її перемозі ніхто не сумнівався.

Поступово визначився і ті, хто буде боротися за друге місце: Семеренко кинулася за італійською біатлоністкою, і після подолання останнього штрафного кола українка відставала від конкурентки на 4 секунди. Але завдяки більшому досвіду в такому суперництві вона в підсумку обійшла Вірер на фініші.

Кубок світу, етап перший. Естерсунд (Швеція)

Гонка переслідування, 10 км (жінки)

1. Мякяряйнен (Фінляндія) - 35.01,7 (3 шт. кола)

2. Вал. Семеренко (Україна) - 47,9 (4)

3. Вірер (Італія) - 48,3 (4)

4. Домрачева (Білорусь) - 1.08,5 (5)

5. Грегорин (Словенія) - 1.14,9 (2)

6. Т. Экхофф (Норвегія) - 1.18,1 (7)...

...20. Бурдига - 2.38,9 (3)

...42. Бєлкіна- 4.34,9 (6).

Додамо, що наступний етап Кубка світу відбудеться в австрійському Хохфільцені - незважаючи на загрозу перенесення змагань через маленького кількості снігу. 12 грудня відбудеться жіночий і чоловічий спринт, назавтра - естафета, а завершить другий етап - гонка переслідування.

Читайте також: "Героями спортивного року" стали легкоатлет Бондаренко та біатлоністка Підгрушна

3 грудня українець Сергій Семенов фінішував другим в індивідуальній гонці в Естерсунді. Поступився Семенов лише норвержцу Емілю Хеглю Свендсену - 1 хвилину 17 секунд. Зате позаду українець залишив француза Мартена Фуркада і великого норвежця Уле-Ейнара Бьорндалена.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі