В українському баскетболі знову буде два чемпіонати

Поділитися
В українському баскетболі знову буде два чемпіонати Суперліга буде проводити свій турнір
ФБУ так і не змогла залучити у свої ряди "Будівельник", "Дніпро" та інші клуби.

Суперліга оголосила про проведення свого чемпіонату, окремого від того, який буде організовувати Федерація баскетболу України. Повідомляється, що в турнірі виступлять "Будівельник", "Дніпро", "Галичина", "Одеса", "Говерла", кілька оновлених клубів і нових імен із Кременчука і Харкова. Турнір стартує 31 жовтня матчем "Дніпро" - "Будівельник".

Остаточний склад Суперліги буде названо одразу ж після завершення всіх адміністративних та юридичних процедур. Наголошується, що в Суперлізі буде встановлена нижня планка зарплат - на рівні 2,5 мільйона гривень для клубу. Також найближчим часом будуть погашені заборгованості перед арбітрами за минулий сезон, а це близько 8000 доларів.

Цікаво, що в заяві на офіційному сайті Суперліги повідомляється, що ніякого конфлікту у цієї організації з ФБУ немає: "Конфлікту немає. Є некомпетентність окремих осіб і нерозуміння ситуації. Відносини Суперліги та ФБУ з боку Суперліги будуються на повазі та розумінні тих проблем, які сьогодні постали перед ФБУ". Зокрема, в Суперлізі незадоволені необхідністю платити внесок за участь в чемпіонаті у розмірі 180 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ФБУ оголосила про проведення чемпіонату в складі 10 команд, серед яких не виявилося ні "Будівельника", ні "Дніпра".

Додамо, що подібна ситуація в українському баскетболі виникала в 2008 році, коли Українська баскетбольна ліга проводила окремий від ФБУ і Суперліги чемпіонат.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі