Українські легкоатлети посіли друге місце на етапі "Діамантової Ліги" у Шанхаї

Поділитися
Українські легкоатлети посіли друге місце на етапі "Діамантової Ліги" у Шанхаї Ольга Саладуха © european-athletics.org
Ольга Саладуха і Богдан Бондаренко зуміли показати другі результати у своїх видах на черговому етапі "Діамантової Ліги".

На другому етапі "Діамантової Ліги", змагань, на яких провідні легкоатлети світу протягом всього сезону ведуть боротьбу за головний приз - діамант, українці Ольга Саладуха і Богдан Бондаренко показали другі результати у своїх видах програми.

Ольга Саладуха, чемпіонка Європи і світу, бронзова призерка Олімпіади в Лондоні фінішувала другою у секторі для потрійного стрибка. Її результат 14,43 м виявився на 26 сантиметрів гіршим, ніж у колумбійки Катаріни Ібаргуен. Примітно, що атлетка з Колумбії вже обігравала Саладуху на великих змаганнях - саме завдяки її стрибкам в останній спробі на Олімпіаді в Лондоні Саладуха позбулася срібла, а ще одна українка Анна Князєва - бронзи.

До речі, за друге місце Саладуха отримала два очки у загальний залік потрійного стрибка у жінок.

Богдан Бондаренко знову потішив: слідом за перемогою на першому етапі у Досі (2,33 - особистий рекорд українця) він повторив своє досягнення і посів друге місце у Шанхаї. Причому його опонент Мутаз Баршим з Катару показав той же результат, проте взяв висоту з першої спроби і випередив українця. Тепер в активі Бондаренка 6 очок в загальному заліку.

Відзначимо, що у Шанхаї в сектор для стрибків з жердиною повернулася Олена Ісінбаєва, яка змазала минулорічний сезон через невдачу в Лондоні. Щоправда у Китаї зоряна росіянка показала скромний, як для неї, результат 4,70 см.

Нагадаємо, що змагання у "Діамантовій Лізі" проходять у 32 видах програми (по 16 у чоловіків і жінок) - атлети можуть поборотися за діамант і 40 тисяч доларів на 14 етапах турніру.

Наступний етап відбудеться у Нью-Йорку 25 травня, а через тиждень атлети змагатимуться в Юджині. !zn

Читайте також:

Українська легкоатлетка здобула "срібло" на зимовому Кубку Європи

Українські стрибуни перемогли на етапі Світової серії, випередивши фаворитів з Китаю

Український гімнаст, що прийняв російське громадянство, не вважає себе зрадником

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі