Українські біатлоністки розповіли, як під час гонки в Сочі росіяни кричали їм "Падай"

Поділитися
Українські біатлоністки розповіли, як під час гонки в Сочі росіяни кричали їм "Падай" © litva-tour.eu
Олімпійські чемпіонки Сочі зізналися після своєї перемоги, що російські вболівальники на трибунах бажали їм невдачі, згадуючи в тому числі й про політичні хвилювання в Україні.

Українські біатлоністки, які 21 лютого завоювали титул олімпійських чемпіонок після естафетної гонки на Іграх в Сочі, розповіли про те, як глядачі, що зібралися на трибунах стадіону "Лаура", бажали їм невдачі, дозволяючи собі неприємні вигуки.

Незважаючи на яскраву і беззастережну перемогу, у збірної України залишилися і негативні спогади від самої гонки. Виною тому поведінку вболівальників, на яке Олена Підгрушна і Валя Семеренко поскаржилися після перемоги в інтерв'ю російському каналу НТВ-Плюс.

"неможливо Промовчати. Вперше в житті бачила таке, хоча російські вболівальники зазвичай добре підтримують українських спортсменів", - розповіла Підгрушна.

"Сьогодні ми бачили, як російські вболівальники раділи промахам Валі Семеренко, як вони кричали нам по трасі, згадуючи війну, як кричали "промахніться, падайте"... Я бігла, і не вірила в те, що таке можуть кричати російські вболівальники".

Валя Семеренко, яка як раз і передавала естафету Підгрушної, теж була не дуже задоволена прийомом з боку місцевих глядачів.

"Відмовляюся вірити в те, що росіяни так можуть. А це факт. Це почалося з першого етапу. Російська сторона, навпаки, повинна підтримувати українців. Звичайно, деякі підтримували. Спасибі їм за це", - заявила спортсменка.

Нагадаємо, що українки випередили в гонці якраз збірну Росії, а під час завершального бігу Підгрушна зуміла виграти боротьбу у Ольги Вілухіної, не давши їй себе випередити на фінішному відрізку.

Нагадаємо, що українські біатлоністи вперше завоювали медаль найвищої проби на Олімпійських іграх. На попередніх Олімпіадах майстри лижного бігу і стрільби могли похвалитися лише бронзою (Валентина Тцербе, Лілія Єфремова, Віта Семеренко) і сріблом (Олена Петрова). Всього ж в активі українських спортсменів у цьому виді - 5 медалей, дві з яких завойовано у Сочі. !zn

Читайте також:

Норвезький біатлоніст Свендсен переміг у гонці, яку відкладали п'ять разів

Білоруська біатлоністка Домрачева стала першою триразовою чемпіонкою Сочі

Невдачі на стрільбищі не дозволили українським біатлоністкам завоювати ще одну медаль Сочі

Американська легкоатлетка поскаржилася на "невдячну публіку" під час ЧС в Москві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі