Українці встановили світовий рекорд на Чемпіонаті Світу з сучасного п'ятиборства

Поділитися
Українці встановили світовий рекорд на Чемпіонаті Світу з сучасного п'ятиборства © pentathlon.org
Вікторія Терещук та Павло Тимощенко вдало виступили на етапі Кубка світу у російському Нижньому Новгороді.

Українці Вікторія Терещук і Павло Тимощенко встановили новий світовий рекорд на фінальному етапі Кубка Світу з сучасного п'ятиборства, який відбувся у Нижньому Новгороді.

Спортсмени пройшли дистанцію комбайна (біг і стрільба) з найкращим часом - 11.03,20. Колишнє досягнення належало також їм і було покращено на 19,3 секунди.

Зазначимо, що рекорди Міжнародний союз сучасного п'ятиборства став фіксувати в 2012 році.

Примітно, що Вікторія Терещук і Павло Тимощенко, показавши відмінний результат у комбайні, не зуміли випередити в загальному заліку своїх суперників з Латвії - Олену Рублевську і Дениса Черковскіса.

Не занадто упевнені виступи у фехтуванні і плаванні, а головне невдачі в конкурі відкинули український дует на п'яте місце. Проте прекрасний результат в комбайні повернув лідерські позиції українцям - на фініші переможці з Латвії вже точно понервували.

Це вже четверта кубкова нагорода українців у міксті в нинішньому сезоні. Разом з Тимощенком Терещук піднімалася на третю сходинку п'єдесталу у Палм-Спрінгс, а в Ріо і Будапешті завойовувала срібло з Русланом Наконечним, повідомляє "Спорт-Експрес в Україні".

Між тим, найбільш успішним виступом у Нижньому Новгороді українські спортсмени можуть похвалитися у жіночих змаганнях: Вікторія Терещук виграла їх, а менш досвідчена Олена Буряк фінішувала третьою.

Нагадаємо, що раніше на етапі Кубка Світу у Палм-Спрінгс Терещук була першою, у китайському Ченду фінішувала третьою, а в Будапешті - другою. Що стосується Буряк, 23-річна луганчанка виграла етапи в Ченду і Будапешті. Таким чином, українки не зуміли зійти на п'єдестал лише в Ріо. А золото з п'яти етапів лише раз виявилося "неукраїнським".

Всього ж в нинішньому кубковому сезоні українська збірна з п'ятиборства завоювала п'ять золотих, чотири срібних та дві бронзових медалі. Відзначимо, що найближчим часом українським п'ятиборцям належить участь у різних міжнародних турнірах. !zn

Читайте також:

Українки розіграли "золото" етапу Кубка світу з п'ятиборства

В Україні назвали кращих спортсменів 2011 року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі