Україна як і раніше знаходиться під загрозою дискваліфікації від ФІФА

Поділитися
Україна як і раніше знаходиться під загрозою дискваліфікації від ФІФА
Незважаючи на те, що домашній матч українців проти Польщі у відбірковому циклі ЧС-2014 відбувся при глядачах, ФІФА ще остаточно не зняла свої претензії до української сторони.

Наступний домашній поєдинок збірної України під егідою ФІФА, а це буде один із двох матчів плей-офф європейського відбіркового турніру на ЧС-2014, може пройти без глядачів на трибунах.

Рішення ФІФА щодо проведення матчу Україна-Польща у Харкові 11 жовтня без вболівальників було лише призупинено, тому до розгляду апеляційним комітетом ФІФА скарги Федерації футболу України, "синьо-жовті" як і раніше знаходяться під "прицілом".

Почесний президент ФФУ і віце-президент УЄФА Григорій Суркіс зазначив, що українська сторона підготувала апеляційну заявку, в якій виклала всі аргументи, здатні переконати офіційний Цюріх зняти дискваліфікацію.

"Загроза грати без глядачів матч плей-офф, як і раніше висить, як дамоклів меч, над нами. Я дуже сподіваюся на те, що і юристи федерації, і команда тих юристів, яких запропонував я, дуже грамотно побудували апеляційну скаргу. І її буде почуто", - зазначив Григорій Суркіс в інтерв'ю каналу "Інтер".

На сьогоднішній день ми повинні працювати на довгострокову перспективу, і я дуже сподіваюся на те, що нам вдасться під час засідань АК ФІФА надати такі аргументи, які доведуть, що окремі вандали - це ганьба нації. Наскільки я знаю, організаторів акції на "Арені Львів" виявлено, і на них, я сподіваюся, буде накладено адміністративне покарання. Повторюся, я дуже сподіваюся, що нас почують і підуть нам назустріч. І ми будемо грати матч плей-офф із глядачами", - резюмував Суркіс.

Нагадаємо, після матчу відбору на ЧС-2014 Україна - Сан-Марино, ФІФА відкрила дисциплінарне розслідування щодо поведінки український вболівальників на трибунах львівського стадіону. Згодом "Арену-Львів" рішенням ФІФА було дискваліфіковано до 2018 року, а матч Україна-Польща мав відбутися без глядачів. Однак незабаром ФІФА припинило своє рішення до подання апеляції.

Поки не повідомляється, коли ж буде винесено рішення щодо апеляції української сторони. Нагадаємо, що стикові поєдинки відбору відбудуться 15 і 19 листопада. Суперник українців визначиться 21 жовтня на жеребкуванні у Цюріху. !zn

Читайте також:

Янукович вимагає від Пшонки розібратися з львівськими футбольними фанатами

У ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

ФІФА затвердила автоматичну систему фіксацію голу на ЧС-2014

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі