Українська тенісистка потиснула руку росіянці на юнацькому Australian Open-2024

Відео
Поділитися
Українська тенісистка потиснула руку росіянці на юнацькому Australian Open-2024 Єлизавета Котляр © Федерація тенісу України
Єлизавета Котляр програла у першому колі.

Українська тенісистка Єлизавета Котляр обмінялася рукостисканнями з росіянкою Владою Мінчевою після матчу першого кола юнацького Australian Open-2024.

16-річна тенісистка з Дніпра зазнала поразки у двох сетах з рахунком 2:6, 4:6 та завершила боротьбу на турнірі.

Після закінчення матчу Котляр підійшла до сітки та потиснула руку представниці РФ, яка виступає під нейтральним прапором.

Федерація тенісу України опублікувала коментар батька спортсменки Костянтина Котляра:

"Хочу висловитися від себе та від імені своєї доньки Лізи Котляр з приводу її вчинку на Australian Open, коли вона після закінчення матчу потиснула руку суперниці з країни-агресорки, Росії. Все, що я збираюся сказати, це не виправдання, а спроба пояснити, чому це сталось.

Лізі всього 16 років, вона ще не має справжнього досвіду виступів на таких великих змаганнях, як турніри серії Великого шлему – вершини як професійного, так і юнацького тенісу. Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить великий тиск на спортсменів. На початку кар'єри важко з таким впоратися і не нервувати.

На жаль, моя донька не відчувала себе спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. На автоматі виконала післяматчевий ритуал – потиснула руку суперниці, не розуміючи, що за сіткою стояла представниця країни, яка вчинила напад на нашу батьківщину. Це, безумовно, була помилка, через яку Ліза дуже шкодує та запевняє, що ніколи більше не дозволить нічого подібного. Завжди пам'ятатиме, хто є хто. Насправді, вона щира патріотка України, завжди була такою, є і залишиться в майбутньому".

Варто зазначити, що українські спортсмени не тиснуть руки росіянам і білорусам, якщо стикаються з ними на змаганнях.

Раніше повідомлялося про те, що українки Ястремська та Світоліна пробилися до 1/8 фіналу Australian Open-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі