У Росії назвали "командою іноагентів" своїх тенісистів, які бажають поїхати на Олімпіаду-2024

Поділитися
У Росії назвали Станіслав Поздняков © Газета.ру
Президент ОКР незадоволений тим, що спортсмени готові виступати "за себе".

Президент Олімпійського комітету Росії (ОКР) Станіслав Поздняков засудив тенісистів, які готові поїхати на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі.

Чиновник прокоментував заяву російського тренера з художньої гімнастики Ірини Вінер, яка назвала нейтральних атлетів "командою бомжів".

"Хочу наголосити, що поділяю і підтримую позицію Ірини Олександрівни, наші думки тут повністю збігаються. Єдине, не погоджуся з визначенням "команда бомжів" конкретно у випадку тенісистів, які більшу частину часу живуть за кордоном, там же заробляють, стверджують при цьому, що "грають за себе", засуджують політику своєї країни та СВО.

Тож правильніше, на мій погляд, – "команда іноагентів". Для якої точно не виникне перешкод представляти на Олімпіаді самих себе. Тим більше, що індивідуальне олімпійське підприємництво зараз активно пропагується з Лозанни", – написав Поздняков у Telegram.

Нагадаємо, МОК допустив спортсменів з РФ та Білорусі на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту. При цьому в багатьох видах представники обох країн не встигли пройти кваліфікацію чи відмовилися від участі через підтримку війни в Україні.

Олімпіада-2024 пройде у Парижі та інших містах Франції з 26 липня по 11 серпня.

Раніше повідомлялося, що "Газпром" відмовився від спонсорської підтримки російських олімпійців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі