У дебютних матчах єврокубка українські клуби програли лише одного разу

Поділитися
У дебютних матчах єврокубка українські клуби програли лише одного разу © Іво Ілічевич
17 липня луганська "Зоря" стане 14-ю української командою, яка дебютує в Лізі Європи. Луганчани на виїзді зіграють з бронзовим призером чемпіонату Албанії.

17 липня о 18:00 луганська "Зоря" стане 14-м представником України, який дебютував в Лізі Європи (Кубку УЄФА).

Луганчани на виїзді зіграють з албанським "Лачі", намагаючись продовжити хорошу традицію, покладену попередниками: у дебютних поєдинках євротурніру українські клуби лише одного разу з 13 зазнали поразки.

Єдиною невдахою прем'єрної зустрічі стала сімферопольська "Таврія", яка в сезоні-2010/11 грала в кваліфікації Ліги Європи, але була розгромлена німецьким "Байєром" 3:0.

В інших же випадках матчі проходили у більш-менш успішному ключі - 9 перемог, у тому числі 3 з великим рахунком, і три нічийних результати.

Додамо, що провідні українські колективи - "Динамо", "Чорноморець", "Шахтар" і "Дніпро" дебютували в Кубку УЄФА ще за часів чемпіонату СРСР. Решта ж - "Ворскла", "Кривбас" і ЦСКА, які канули у Лету, а також "Карпати", запорізький і донецький "Металурги", "Іллічівець" та "Металіст" - зіграли перші матчі в період незалежного українського футболу.

Зазначимо, що луганчани на думку букмекерів - фаворити як першої зустрічі, так і протистояння в цілому. На перемогу "Зорі" на виїзді можна поставити з показником 1,90, а на прохід команди в наступний раунд - 1,23.

Нагадаємо, що матч луганчан відбудеться у Києві 24 липня на стадіоні "Оболонь-Арена" о 20:30. Загалом у Лізі Європи від України стартують "Чорноморець", "Металіст" (кваліфікація) і "Динамо" (груповий турнір). !zn

Читайте також:

УЄФА рекомендує ФФУ подбати про перенесення матчів єврокубків

Стадіон у Тернополі розглядають як місце проведення єврокубкових матчів

"Чорноморець" попросить УЄФА дозволити проводити єврокубкові матчі в Одесі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі