У чемпіонаті Прем'єр-ліги має залишитися 16 команд, - експерти

Поділитися
У чемпіонаті Прем'єр-ліги має залишитися 16 команд, - експерти Прем'єр-ліга - це не тільки протистояння топ-клубів © fc.volyn.net
Незважаючи на всі проблеми з українським футболом, чемпіонат вищого дивізіону має тримати планку. Тоді глядачі будуть продовжувати ходити на стадіони.

Українські футбольні експерти - колишні футболісти, тренери вважають, що в чемпіонаті Прем'єр-ліги має залишатися 16 клубів.

У проведеному виданням "Спорт-Експрес в Україні" опитуванні подібну думку висловили колишні футболісти "Динамо" Олег Саленко, Василь Кардаш, заслужений тренер України Йожеф Сабо, а також один з найбільш досвідчених захисників українського чемпіонату Олександр Чижевський.

"Наша країна має досить серйозну вагу в європейському футболі. Україна - все-таки не Естонія з Сербією, і тому мені здається, що в такій великій державі і чемпіонат має бути відповідним. Шістнадцять учасників вищого дивізіону - цілком оптимальне число. Наш футбол із кожним роком тільки прогресував, тому зменшення кількості команд Прем'єр-ліги навряд чи піде на користь", - вважає колишній тренер "Динамо" і збірної України Сабо.

Позиція колишнього динамівця Саленка, який грав у кращих футбольних змаганнях світу і отримав визнання не лише на теренах України, ще більш жорстка.

"Хто б що не говорив, а мені все ж здається, що у вищій лізі повинні грати 16 команд. Чемпіонат має залишатися чемпіонатом, а не пародією на змагання. Турнір повинен бути повноцінним і цікавим. Якщо ж починати розмови про те, що непогано було б скоротити кількість команд, то навряд чи з цього щось вийде. Те ж саме стосується і пропозицій проводити чемпіонат в два, три, а то й чотири кола. Особисто мені складно уявити, що з цього вийде", - говорить Саленко.

Нагадаємо, раніше ряд експертів і керівників клубів пропонували скоротити кількість клубів до 10-12. Зокрема, Мірча Луческу пропонував розіграти медалі першості-2013/14 серед 6 клубів, що знаходяться вгорі таблиці.

Думки експертів зійшлися і в іншому: набрати таку кількість дійсно боєздатних і фінансово забезпечених колективів буде складно.

"Мені здається, що одним з виходів з цієї непростої ситуації буде введення податкових пільг для тих, хто повністю покриває витрати тієї чи іншої команди. Окрім того, федерація у процесі допуску команди до виступів у вищій лізі має більш скрупульозно підходити до фінансового питання. Це процес далеко не одного дня, тому підійти до вирішення цього завдання потрібно з великою відповідальністю", - вважає Саленко.

Василь Кардаш запропонував зменшити вступні внески для команд, що перебувають внизу турнірної таблиці, та відповідно збільшити для лідерів.

"Не секрет, що у лідерах українського футболу значаться команди, у яких все благополучно. За рахунок цих грошей можна підтягнути інфраструктуру команд, які не можуть собі це дозволити. Впевнений, для грандів не буде дуже накладно - допомогти менш заможним клубам", - зазначив Кардаш.

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні існування припинив київський "Арсенал", тому в Прем'єр-лізі залишилося 15 колективів. Раніше було прийнято рішення, що вищий дивізіон залишить лише одна команда - та, що отримає 15-те місце. !zn

Читайте також:

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

Суркіс виступив за ліквідацію Прем'єр-ліги: Організація проїдає гроші клубів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі