Тенісист Сергій Бубка повернувся у великий спорт після серйозної травми

Поділитися
Тенісист Сергій Бубка повернувся у великий спорт після серйозної травми © frontzmin.ua
Син легендарного спортсмена і відомого функціонера-олімпійця Сергія Бубки зумів відновитися після падіння з вікна другого поверху і спробував свої сили у кваліфікації турніру Australian Open.

26-річний український тенісист Сергій Бубка-молодший повернувся на корт після більш ніж річної перерви, пов'язаної з наслідками нещасного випадку у Парижі, коли 11 листопада 2012 року тенісист впав з висоти третього поверху.

Син легендарного легкоатлета, а нині президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, спробував свої сили у кваліфікації першого в сезоні турніру серії "Великого Шолома" Australian Open. У першому раунді відбіркового турніру він програв росіянину Валерію Руднєву 4-6 6-7(3). Матч тривав 1 годину 23 хвилини, протягом яких Бубка зробив 5 ейсів і припустився 5 подвійних помилок.

Відзначимо, що на сьогоднішній день в рейтингу АТР Бубка поки не повернув колишніх позицій, і через тривалу відсутність залишив межі топ-1000. У листопаді 2011-го він досяг піку у своїй кар'єрі, розмістившись на 145-му місці. Між тим, більш вдало Бубка виступає в парному розряді - особливо у парі з Сергієм Стаховським у матчах збірної України Кубку Девіса.

Досить вдалу кар'єру Бубки-молодшого було перервано восени 2012 року, коли сталося злощасне падіння: тенісист знаходився в компанії друзів в одній із квартир у Парижі, і опинившись замкненим у ванні - за чиїмось жартом - він спробував вибратися з неї через вікно. Проте зірвався і впав, отримавши кілька важких травм, у тому числі переломи стегна і руки. Через деякий час після інциденту Бубка зазначив, що залишився живий тільки завдяки натренерованному тілу спортсмена.

Поступово син відомого спортсмена проходив процес відновлення і вже на початку 2014 року, як і планувалося раніше, вийшов на корт. Швидше за все, набирати форму і очки в рейтинг він буде через різні турніри категорії Челленджер.

Зазначимо, що у кваліфікаційному турнірі Відкритого чемпіонату Австралії вдало виступають кілька українських тенісистів - перший раунд кваліфайна подолав Ілля Марченко, вибув із змагань Денис Молчанов. У жінок у відборі зіграють Ольга Савчук, Марина Заневська, Людмила Кіченок, Анастасія Васильєва та Юлія Бейгельзімер.

В основній же сітці від України зіграють Сергій Стаховський, Олександр Долгополов, Еліна Світоліна, Леся Цуренко і Надія Кіченок. Змагання стартують 13 січня в Мельбурні. !zn

Читайте також:

Іспанського тенісиста дискваліфікували на п'ять років за зв'язки з "російською мафією"

Роджер Федерер вперше за 10 років покинув "топ-4" - через програш Сергію Стаховському

Колишній гонщик Формули-1 повертається в автоспорт після важкої травми

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі