Суперників баскетбольної збірної України з чемпіонату світу визначать у лютому

Поділитися
Суперників баскетбольної збірної України з чемпіонату світу визначать у лютому © fibaeurope.com
В лютому 2014 року стане відомо, з ким же українська команда зіграє на першому в історії світовому форумі, який відбудеться на початку осені в Іспанії.

8 лютого 2014 року у Барселоні відбудеться жеребкування фінальної частини чемпіонату світу-2014.

Саме у цей день українці дізнаються про суперників у першому в історії українського баскетболу світовому форумі. На першому етапі 24 команди буде розбито на чотири групи по шість команд.

Нагадаємо, українці вибороли право взяти участь у турнірі завдяки вдалому виступу на Євробаскеті-2013 у Словенії. Там підопічні Майка Фрателло посіли 6-те місце, що гарантувало поїздку на ЧС. Окрім України від Європи в Іспанії вирушать Франція, Литва, Хорватія, Сербія і Словенія. Іспанці ж, які посіли на ЧЄ третє місце, візьмуть участь у ЧС як країна-господиня.

Також ще кілька перепусток європейські збірні можуть отримати як wild-card від ФІБА. Як стверджують зарубіжні ЗМІ, з імовірністю 100% перепустки до Іспанії отримають збірні Туреччини і Китаю. Турки - найбільш платоспроможна федерація в Європі, а Китай - найбільший баскетбольний ринок.

На два місця претендують збірні Італії та Бразилії, причому ймовірність їхнього перебування на турнірі досить висока: "Скуадра Адзурра" показала відмінну гру у Словенії, але в одному з матчів за 5-8 місця італійці поступилися українцям, а потім - і сербам. Федерація готова платити за перепустку для своєї збірної - щонайменше 500 тисяч євро.

Бразилія ж незрозумілим чином не пройшла навіть перший етап на чемпіонаті Америки, проте Іспанія може привезти всіх своїх лідерів, які на тому турнірі були відсутні. Тим більше, що поряд зі США бразильці - єдина команда у світі, яка була представлена на всіх чемпіонатах світу.

Серед вірогідних претендентів на перепустки називають збірні Нігерії, Канади та Росії. Збірна Греції про свій намір взяти участь у ЧС поки не оголошувала взагалі.

За попередньою інформацією для того, щоб отримати перепустку від організаторів необхідно окрім низки аргументів пред'явити на виплату щонайменше 1 мільйон євро. Роздача відбудеться 23-24 листопада на конгресі ФІБА в Аргентині. !zn

Читайте також:

Презентовано логотип Євробаскету-2015 в Україні

Євробаскет: Україна обіграла Італію і завоювала путівку на чемпіонат світу-2014

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі