Шевченко увійшов у тренерський штаб збірної України

Поділитися
Шевченко увійшов у тренерський штаб збірної України ФФУ затвердила Шевченка у новій ролі © MatchDay
Легендарний український футболіст буде працювати помічником Михайла Фоменка у головній команді країни.

Сьогодні, 16 лютого, в Будинку футболу відбулася презентація тренерського штабу національної збірної країни, який буде готувати команду до чемпіонату Європи у Франції.

Як і очікувалося, одним з помічників наставника збірної Михайла Фоменка став Андрій Шевченко, який замінить Олександра Заварова.

Шевченко був присутній на прес-конференції і дав коментар щодо своєї першої в кар'єрі тренерської посади: "Хочу подякувати керівництву Федерації футболу України та головному тренеру збірної Михайлу Фоменку за наданий мені шанс. Сьогодні я повертаюся у великий футбол після чотирьох років відпустки, скажімо так, і постараюся виправдати довіру. Робота з Лобановським, Анчелотті, Моуріньо - це досвід та величезна база даних. Тренерські курси допомогли мені вибрати свій шлях. І сподіваюся, що весь цей досвід я використаю з максимальною користю. Координатор всіх дій у збірній - головний тренер команди. Я ж буду робити все, що від мене потрібно".

Фоменко зізнався, що ніколи не бачив настільки великого інтересу до формування тренерського складу: "Такого ажіотажу, де б я раніше не працював - і в клубах, і збірній, раніше не було. Спасибі керівництву ФФУ за все, що вони роблять в плані підготовки збірної, щоб ми не відволікалися на різні моменти, а займалися лише футбольними питаннями. Що стосується пертурбацій в тренерському штабі, то їх небагато. ФФУ не продовжила контракт з Олександром Заваровим, а в зв'язку з тим, що була ваканския і її треба було заповнити, ми з кількох претендентів обрали Андрія Шевченка. Володимир Онищенко зараз знаходиться в Туреччині, переглядає кандидатів у збірну. Залишився Юрій Сівуха, який відповідає за підготовку воротарів, а також Віталій Шпанюк".

Крім того, штаб національної команди поповнили ще два фахівця - кухар Любомир Тошич з "Дніпра", а також фізіотерапевт Іван Поробія, який раніше працював у Дніпропетровську, після чого перейшов в "Севілью", а тепер прийняв пропозицію ФФУ.

Читайте також: Шевченка представлять в якості тренера збірної України у вівторок - ЗМІ

Нагадаємо, що збірна України під керівництвом Фоменка вперше подолала плей-офф кваліфікації, обігравши у стикових поєдинках Словенію (2:0 і 1:1). У фінальній частині Євро-2016 українці зіграють з Німеччиною, Польщею і Північною Ірландією.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі