"Шахтар" розгромив "Брагу" і вийшов у півфінал Ліги Європи

Поділитися
"Шахтар" розгромив "Брагу" і вийшов у півфінал Ліги Європи "Шахтар" повторно впорався з "Брагою" © UEFA
"Гірники" без проблем вийшли в передостанню стадію турніру.

Донецький "Шахтар" у Львові розгромив португальську "Брагу" і вдруге в історії клубу вийшов у півфінал Ліги Європи. Гості пропустили чотири м'ячі.

Одним з головних героїв ще до старту матчу став капітан "Шахтаря" Даріо Срна - хорват провів 486-й поєдинок і став абсолютним рекордсменом клубу. Господарі поля спочатку мали перевагу в рахунку, перемігши в Португалії з рахунком 2:1. З перших хвилин "Брага" пішла в атаку, проте підопічні Луческу успішно діяли на перехопленнях і не дозволяли суперникові диктувати свої умови.

Вже в першому таймі "Гірники" вирішили питання виходу в наступну стадію: спочатку воротар порушив правила на Коваленко, а Срна реалізував пенальті, а в кінці тайму капітан господарів вже подав з правого флангу - захисник "Браги" Феррейра в боротьбі відправив м'яч у ворота своєї команди.

Після перерви темп гри впав, але "Шахтар" регулярно організовував контратаки. На 50-й хвилині Коваленко точно замкнув пас Марлоса з правого флангу, а на 74-й хвилині Тайсон зробив простріл, який в свої ворота повторно замкнув захисник Феррейра. Ця перемога стала 90-ю в єврокубковій історії "Шахтаря" і другим виходом до півфіналу.

"Шахтар" - "Брага" - 4:0 (перший матч - 2:1)
Голи: Срна, 25 (з пенальті), Р. Феррейра, 43 (у свої ворота), 74 (у свої ворота), Коваленко, 50

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кучер, Ордець, Іcмаїлі, Малишев, Степаненко, Марлос (Едуардо, 77), Коваленко (Бернард, 86), Тайсон (Дентіньо, 78), Феррейра

"Брага": Матеус, Гояно, Феррейра, Болі (Пінту, 78), Джаван, Жозуе, Луїс (Мауро, 78), Вукчевіч, Сілва, Хассан, Едуарду (Стоількович, 57)

Попередження: Болі, Матеус, Луїс

Відзначимо, що жеребкування 1/2 фіналу Ліги Європи відбудеться в п'ятницю, 15 квітня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі