"Шахтар" покарав ультрас за глузування над Путіним

Поділитися
"Шахтар" покарав ультрас за глузування над Путіним © football.ua
Керівництво клубу пояснює санкції проти фанатів нецензурними виcловлюваннями, які ті нібито постійно використовують на футбольних матчах.

Керівництво донецького "Шахтаря" заборонив декільком представникам руху ультрас відвідувати матчі команди.

Причиною такого рішення стало виконання донеччанами віршівки, присвяченої президенту РФ Володимиру Путіну, яка стала справжнім народним хітом і користується великою популярністю вже протягом декількох тижнів - у практично всіх українських ультрас.

Втім, донецькі фанати готові до контрзаходів: ультрас обіцяють залишити фан-сектор порожнім, відповідно на найближчому матчі "Шахтаря" на "Донбас-Арені" команда залишиться без підтримки.

Як розповів виданню football.ua один з лідерів ультрас донеччан, фан-сектор різко відреагував на дії клубу.

"Після матчу з Таврією клуб вирішив діяти, і нам дісталося і за піротехніку в Харкові, і за "політичні" пісні, а за інші грішки. Але інші хлопці вирішили підтримати забанених за принципом "один за всіх, всі за одного". Тому в найближчих матчах, напевно, фан-сектор Шахтаря буде пустувати. Подивимося, як довго буде діяти покарання", - зазначив уболівальник.

У свою чергу, генеральний директор клубу Сергій Палкін в інтерв'ю sport.ua пояснив, що причиною покарання стало те, що фанати використовували нецензурну лексику на стадіоні, де, за його словами, багато дітей, і це заважає нормальному перегляду футболу.

"А ви знаєте, скільки після цих останніх ігор я отримую листів і дзвінків від уболівальників, які мені кажуть, що вони не будуть ходити на стадіон, якщо буде продовжуватися ця вакханалія з боку ультрас. Питання не в тому, стосовно кого вони кричать, а питання в тому, що вони кричать матюки", - зазначив Палкін.

У своїх коментарях Палкін зайшов ще далі, звинувативши ультрас у падінні відвідуваності на "Донбас-Арені".

"Коли вони палили піротехніку, звичайно, нам виставляли штрафи, ми їх сплачували. А хто їх буде сплачувати? Вони, чи що? Але ми ніколи не переправляли це на них, жодної копійки. Більше того, до останнього моменту у нас з ними був нормальний діалог. А тепер вони взагалі не хочуть поважати тих людей, які перебувають на стадіоні. І одна з причин того, що у нас падає відвідуваність - це те, що вони творять, і яким благим матом вони тут лаються", - резюмував гендиректор.

Нагадаємо, що ультрас "Шахтаря" відомі своєю проукраїнською позицією. У дні Євромайдану в Києві донеччани ходили на акції на підтримку київських політичних події, які проходили у тому числі і в Донецьку.

Примітно, що у стані принципового суперника "Шахтаря", київського "Динамо" панує інша думка щодо ультрас. Президент динамівців Ігор Суркіс нещодавно зізнався, що захоплений активною громадянською позицією вболівальників і висловив готовність радитися з ними в ключових питаннях клубу. !zn

Читайте також:

Матч "Динамо" - "Шахтар" розпочався яскравим модульним шоу на підтримку єдності України

Ультрас "Динамо" ініціювали збір коштів на боротьбу з сепаратизмом

Ультрас "Дніпра" і "Севастополя" провели у Дніпропетровську марш проти відокремлення Криму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі