"Реал" дев'ятий рік поспіль залишається найбагатшим футбольним клубом світу

Поділитися
"Реал" дев'ятий рік поспіль залишається найбагатшим футбольним клубом світу © realmadrid.com
Мадридський клуб залишається не тільки одним з найсильніших у світі, але і фінансово успішним проектом.

Не завоював у попередньому сезоні жодного серйозного титулу мадридський "Реал" дев'ятий рік поспіль зберігає за собою звання найбагатшого футбольного клубу в світі.

Як показує дослідження аудиторської компанії Deloitte, це сталося завдяки спонсорським контрактом і доходів від телетрансляцій.

У 2012/2013 фінансовому році "вершкові" заробили 519 мільйонів євро і обійшли свого конкурента по чемпіонату Іспанії "Барселону" з показником 483 мільйони, передає Reuters.

ТАКОЖ: "Реал" заробив більше 500 мільйонів євро за сезон

Замкнули першу трійку переможці Ліги чемпіонів мюнхенська "Баварія" (431), ненабагато обогнавшие "Манчестер Юнайтед" (424 млн). П'яту сходинку в рейтингу зайняв обзаведшийся не так давно катарськими власниками паризький "Парі Сен-Жермен" (399 млн), чий дохід у минулому році зріс на 81 відсоток.

За даними Deloitte, виручка 20 найбагатших клубів, серед яких не виявилося жодного російського, збільшилася на 8 відсотків до 5,4 мільярда євро.

Втім, незважаючи на певні фінансові успіхи, в Іспанії наприкінці минулого року були незадоволені діяльністю президента "Королівського клубу" Флорентіно Переса. Експерти відзначали занадто високі витрати, пов'язані з зарплатами і купівлею гравців. Так, в 2013 році "Реалом" був придбаний найдорожчий футболіст світу валлієць Гаррет Бейл, який поки навіть близько не підійшов по зірковості до того ж Кріштіану Роналду.

Відзначимо, що в нинішньому сезоні мадридці можуть поповнити прибуток не тільки за рахунок продажу ряду гравців, але і за рахунок вдалого виступу в Лізі Чемпіонів. Нагадаємо, в 1/8 фіналу турніру "Реал" зустрінеться з німецьким "Шальке".

Також примітно і те, що ще напередодні настання 2014-го мадридці представили новий комплект виїзної форми, який буде істотно відрізнятися від попередніх зразків. Безсумнівно це додасть фінансові вливання у бюджет команди. !zn

Читайте також:

Поляк Левандовський втримався від "мадридського спокуси", підписавши контракт з "Баварією"

Роналду прогнозовано виграв другий "Золотий М'яч" в кар'єрі

В "Барселоні" наслідуватимуть приклад "Реала" в збільшенні відвідуваності на домашніх іграх

Блохін названий кращим українським клубним тренером у світі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі