Прем'єр-ліга ще до старту сезону не дорахувалася одного з новачків

Поділитися
Прем'єр-ліга ще до старту сезону не дорахувалася одного з новачків
ФК "Олександрія", що посіла друге місце в чемпіонаті першої ліги і здобула право підвищитися у класі, відмовилася від участі у змаганнях елітного українського дивізіону.

ФК "Олександрія" другій рік поспіль відмовляється від права підвищитися у класі і вийти у Прем'єр-лігу України.

Клуб із Кіровоградської області грав в елітному українському дивізіоні - на початку "нульових" і в першості-2011/12, однак особливих успіхів не здобув. У нинішньому сезоні "жовто-зелено-чорні" стали срібними призерами чемпіонату першої ліги, фінішувавши слідом за донецьким "Олімпіком". Підопічні Володимира Шарана випередили у напруженій боротьбі алчевську "Сталь".

Проте на нагородженні у київському Будинку футболу президент клубу Сергій Кузьменко буквально шокував присутніх, заявивши, що його команда не буде грати у Прем'єр-лізі в наступному сезоні.

"У минулому році ми в непростому сезоні отримали бронзу. Сьогодні - срібло. Це важливий крок для нашої команди. Я вірю, що в наступному році обов'язково завоюємо золоті медалі чемпіонату. Ми це зробимо", - сказав Кузьменко.

"Сьогодні немає жодних гарантій, - навколо виклики та ризики. І компанії, які фінансують олександрійський футбол, теж потрапляють під ці ризики", - наводить слова президента клубу www.alsport.com.ua.

При цьому Кузьменко підкреслив, що якщо від ФФУ надійде пропозиція розглянути можливість підвищення "Олександрії", інвестори згодні обговорити ситуацію знову, адже поки офіційних документів в клубі не отримували.

"Нам пропозиції від Федерації футболу України ще навіть не надходило. Якщо вона буде - ми ще раз порадимося з футболістами, тренерами, інвесторами і дамо публічну відповідь", - заявив президент.

Нагадаємо, що в минулому сезоні через відмову алчевської "Сталі" підвищуватися у класі, у ФФУ такий шанс надали "Олександрії", однак команда не скористалася ним.

Низка українських ЗМІ повідомляє, що у Прем'єр-лізі-2014/15 залишиться 14 команд - через відхід кримських клубів, і відмову першолігових колективів в елітному дивізіоні.

Відзначимо, що поки у Федерації футболу України ніяк не коментували ситуацію з наступним сезоном у Прем'єр-лізі. !zn

Читайте також:

Легендарний динамівець впевнений, що у Прем'єр-лізі повинно залишитися 16 команд

Сабо вважає, що український чемпіонат треба рятувати

УЄФА рекомендує ФФУ подбати про перенесення матчів єврокубків

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі