П'ятов побив рекорд Шовковського

Поділитися
П'ятов побив рекорд Шовковського П'ятов врятував "Шахтар" від другого пропущеного гола © ФК Шахтер
Воротар "Шахтаря" відбив більше пенальті, ніж голкіпер "Динамо".

Андрій П'ятов у поєдинку "Шахтаря" проти "Мальме" встановив новий рекорд України за кількістю відбитих пенальті в єврокубках. Воротар "гірників" перевершив досягнення Олександра Шовковського.

Пенальті, відбитий за рахунку 0:1 на 56-й хвилині матчу, став для П'ятова четвертим сейвом після удару з "точки" у складі "Шахтаря" в єврокубках. До цього він відбивав пенальті в матчах з "Брюгге" (Ліга Європи 2009/10), "Ромою" (Ліга чемпіонів 2010/11) і "Порту" (Ліга чемпіонів 2014/15).

Попередній рекордний для українських воротарів результат Олександра Шовковського налічував 3 відбитих пенальті. Воротарю "Динамо", нагадаємо, належить інший унікальний рекорд - у 2006 році він став першим голкіпером в історії, якому вдалося не пропустити жодного пенальті в післяматчевій серії одинадцятиметрових на чемпіонатах світу.

Відзначимо, що раніше П'ятов перевершив досягнення Шовковського у воротах збірної України. У 2013 році воротар "Шахтаря" став рекордсменом національної команди за тривалістю "сухої" серії. П'ятов не пропускав протягом 752 хвилин, тоді як рекорд Шовковського становив 728.

Читайте також: Екс-гравець "Шахтаря" встановив рекорд чемпіонату Німеччини

Нагадаємо, сейв П'ятова не допоміг "Шахтарю" відігратися в матчі з "Мальме". "Гірники" зазнали мінімальної поразки і займають останнє місце в своїй групі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі