"Олімпіакос" зробив перший крок, щоб залишити "Манчестер Юнайтед" без Ліги Чемпіонів

Відео
Поділитися
"Олімпіакос" зробив перший крок, щоб залишити "Манчестер Юнайтед" без Ліги Чемпіонів © olympiacos.org
Грецька команда впевнено здолала грізних "Червоних Дияволів" у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів, поставивши під сумнів роботу Девіда Мойєса, якого на посаду головного тренера рекомендував сам Алекс Фергюсон.

Грецький "Олімпіакос" впевнено переміг "Манчестер Юнайтед" 2:0 на своєму полі у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів.

Перемогу пірейцям принесли два влучні удари аргентинця Алехандро Домінгеса і костаріканця Хоеля Кемпбелла.

В іншому поєдинку ігрового дня "Боруссія" з Дортмунда упевнено розібралася на виїзді з російським "Зенітом" 4:2.

Матчі відбудуться 19 березня.

Матч у Піреї ще раз показав, що у нинішнього "Манчестер Юнайтед", який, до речі, не пустив до плей-офф ліги чемпіонів донецький "Шахтар", великі проблеми. В англійському чемпіонаті Прем'єр-ліги "Червоні Дияволи" поки знаходяться далеко від лідируючої групи, а в єврокубку, схоже, англійський клуб завершить свої виступи так само рано, як і в минулому сезоні. Щоправда тоді командою керував сер Алекс Фергюсон, а на шляху "Манчестера" до 1/8 фіналу став мадридський "Реал".

Нині ж команда не показує і половини того, що демонструвала при колишньому наставнику, хоча при цьому склад МЮ не зазнав серйозних змін.

За 90 хвилин ігрового часу у Греції все, на що спромоглися англійці, вмістилося у два удари по воротах і максимум кілька більш-менш небезпечних моментів. Спробувавши взяти суперника контролем м'яча і загострюючими довгими передачами, футболісти МЮ геть забули про просування вперед. "Олімпіакос" ж уміло скористався помилками манкуніанців біля своїх воріт.

Ліга чемпіонів. Плей-офф. 1/8 фіналу

Перші матчі

"Олімпіакос" (Греція) - "Манчестер Юнайтед" (Англія) - 2:0 (1:0)

Голи: Домінгес, 38 (1:0). Кемпбелл, 55 (2:0).

"Олімпіакос": Роберто, Манолас, Маркано, Холевас, Леандро Саліну, Маніатіс, Ндінга, Домінгес (Машаду, 76), Перес (Вальдес, 86), Кемпбелл (Давид Фустер, 67), Олайтан.

"Манчестер Юнайтед": Де Хеа, Фердінанд, Відіч, Евра, Смоллінг, Клеверлі (Велбек, 60), Керрік, Руні, Янг, Валенсія (Кагава, 60), Ван Персі.

Попередження: Евра, 3. Фердінанд, 90.

Суддя: Роккі (Італія).

25 лютого. Пірей. Стадіон "Georgios Karaiskakis".

Залишається лише додати, що після невдачі Девід Мойєс зазначив, що бере відповідальність за результат на себе, а колишній капітан МЮ Рой Кін вважає, що команді слід посилювати свій склад як мінімум шістьма або навіть сімома гравцями.

В іншому матчі вівторка дортмундці з рахунком 4:2 обіграли "Зеніт", і тепер можуть спокійно налаштовуватися на чвертьфінал турніру.

Вже у дебюті зустрічі гості двічі змусили капітулювати воротаря пітерців Юрія Лодигіна: на 4-й хвилині відзначився Генріх Мхітарян, а на 5-й другий м'яч забив Марко Ройс. А на 15-й хвилині поле через травму залишив півзахисник "синьо-біло-блакитних" Андрій Аршавін. "Зеніт" зміг скоротити рахунок стараннями Олега Шатова на початку другого тайму: Халку не вдалося потрапити по м'ячу, Саломон Рондон з близької відстані послав снаряд у штангу, а росіянин першим встиг на добивання, повідомляє "Спорт-Експрес".

Однак майже відразу ж - на 61-й хвилині - "Боруссія" відновила статус-кво. Роберт Левандовські отримав передачу від Лукаша Піщека та безперешкодно послав м'яч повз Лодигіна з точки пенальті. Через вісім хвилин Піщек порушив правила у своєму штрафному майданчику і Халк реалізував пенальті. Але на 71-й хвилині зустрічі Левандовські, знову скориставшись помилкою в обороні російського клубу, встановив остаточний рахунок матчу - 4:2.

"Зеніт" (Росія) - "Боруссія" Д (Німеччина) - 2:4 (0:2)

Голи: Мхітарян, 4 (0:1). Ройс, 5 (0:2). Шатов, 57 (1:2). Левандовські, 61 (1:3). Халк, 69 - з пенальті (2:3). Левандовські, 71 (2:4).

"Зеніт": Лодигін, Нету, Ломбертс, Крішито, Анюков (Смольников, 84), Вітсель, Файзулін (Кержаков, 84), Шатов, Аршавін (Тимощук, 15), Халк, Рондон.

"Боруссія" Д: Вайденфеллер, Фрідріх, Папастатопулос, Шмельцер, Піщек, Кель, Нурі Шахін, Мхітарян (Обамеянг, 70), Гросскройц (Дурм, 90+1), Ройс (Хофманн, 85), Левандовські.

Попередження: Анюков, 54. Піщек, 69. Файзулін, 81.

Суддя: Коллам (Шотландія).

25 лютого. Санкт-Петербург. Стадіон "Петровський".

Відзначимо, що тепер на рахунку нападника збірної Польщі 6 м'ячів у семи іграх Ліги чемпіонів-2013/14. "Зеніт" вперше з 2008 року пропустив на своєму полі чотири голи.

Примітно, що в минулому сезоні в 1/8 фіналу "Боруссія" здолала за сумою двох матчів "Шахтар", за який виступав нинішній півзахисник німецької команди Генріх Мхітарян. До речі, після перемоги вірменський футболіст зазначив, що у той момент "Шахтар" виглядав набагато сильнішим за "Зеніт".

Нагадаємо, що 26 лютого у Лізі Чемпіонів зустрінуться "Галатасарай" - "Челсі" і "Шальке" - "Реал". !zn

Читайте також:

"Барселона" і " ПСЖ " зробили серйозні заявки на чвертьфінал

Визначено всіх учасників 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів

Фоменко вперше викликав у збірну представника чемпіонату Ізраїлю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі