На юнацькому чемпіонаті світу з боксу у Києві українці завоювали п'ять медалей

Поділитися
На юнацькому чемпіонаті світу з боксу у Києві українці завоювали п'ять медалей Роберт Мартон зі Львова став чемпіоном світу © fbu.net.ua
Юні українські боксери вдало провели чемпіонат світу, який завершився у Києві.

На чемпіонаті світу з боксу серед юнаків (вік спортсменів до 16 років) українці завоювали п'ять медалей - два золота, срібло та дві бронзи.

Результат українських боксерів - четвертий серед усіх учасників змагань - краще виступили росіяни, кубинці і казахстанці.

Без поразок на київському турнірі пройшли представники України у категоріях до 70 кг Раміль Гаджиєв з Одеси і до 80 кг львів'янин Роберт Мартон. Гаджиєв здолав у вирішальному поєдинку Кадирбека Садикбека з Казахстану, не давши комусь із суддів засумніватися у своїй перевазі. Мартон так само впевнено, за рішенням усіх трьох суддів, виграв у Владислава Редька з Росії.

Срібло чемпіонату світу завоював кримчанин Руслан Зубачук, який програв у фіналі Шакуру Стевенсону зі США. За крок до фіналу зупинився молодший брат чемпіона Європи серед дорослих Павла Іщенка Мирослав, а також кримчанин Ігор Вікторов.

"Ця п'ятірка 16-річних хлопців продемонструвала не по рокам досить-таки зрілу майстерність", - зазначив в інтерв'ю "Спорт-Експрес в Україні" головний тренер збірної України Валерій Хлистов.

"Те ж саме можу сказати і щодо Артура Пригоди з Енергодара Запорізької області (до 57 кг), який, з упевненістю можу констатувати, став жертвою упередженості суддів у чвертьфінальному поєдинку з румуном Соріном Добонді. Більшого, вважаю, ніж третє місце, цілком міг досягти Вікторов, який не так давно на змаганнях у Магнітогорську у відмінному стилі взяв гору над усіма ровесниками, включаючи і провідних російських боксерів. У півфіналі Ігор просто не був схожий на самого себе, психологічно перегорів".

Як розповів головний тренер, всі його підопічні, окрім Гаджиєва і Вікторова, фактично не мали досвіду міжнародних стартів, боксуючи в основному в Україні. Саме тому їхнє досягнення можна цілком порівняти з реальним рівнем підготовки.

"Виходячи з цього, вважаю, нинішній виступ збірної на чемпіонаті світу можна визнати непоганим. Адже за загальною кількістю завойованих медалей наша команда стала третьою, поступившись лише російській і казахстанській. А в якісному аспекті нагород ми четверті, пропустивши вперед ще кубинців. До речі, трійця чемпіонів з Острова Свободи явно виділялася своєю майстерністю серед всіх учасників київських баталій на рингу", - резюмував Хлистов.

Всього у змаганнях взяло участь близько 380 боксерів із 56 країн світу. Зазначимо, що Україна вперше в історії приймала боксерський турнір такого високого рангу.

Нагадаємо, що чемпіонат світу з боксу став третім великим міжнародним стартом у віковій категорії 15-17 років, що відбувся в цьому році в Україні. Раніше у Донецьку відбувся чемпіонат світу з легкої атлетики, де українці завоювали лише одну бронзову медаль, а в Києві на чемпіонаті Європи з баскетболу (U-16) збірна України посіла 10-те місце. Боксерський турнір став найуспішнішим серед трьох вищезазначених. !zn

Читайте також:

Підписавши перший професійний контракт, Василь Ломаченко стане автором нового рекорду

Суперника Віталія Кличка оберуть голосуванням

Володимиру Кличку принципово важливо нокаутувати Повєткіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі