Мюнхен посперечається з Україною за право провести Олімпіаду-2022

Поділитися
Мюнхен посперечається з Україною за право провести Олімпіаду-2022 © eurosport.yahoo.com
Українську заявку на право прийняти Зимові Ігри у 2022 році буде подано найближчим часом, проте вже сьогодні у неї є кілька серйозних конкурентів.

Мюнхен висуне свою кандидатуру на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року, повідомляє Reuters з посиланням на Олімпійську спортивну конфедерацію Німеччини.

Примітно, що Мюнхен у 1972 році був столицею літніх Ігор.

Тепер столиці Баварії доведеться дочекатися референдуму 10 листопада, через чотири дні після якого заявку має бути офіційно оформлено Міжнародним олімпійським комітетом. Нагадаємо, що Мюнхен був кандидатом на проведення Олімпіади 2018 року, але його заявка програла південнокорейському Пхенчхану.

Раніше про бажання провести Ігри-2022 повідомили в Україні, а також Казахстані і Швейцарії. При цьому поки не визначено, яке саме місто представить українську заявку. Попередньо повідомлялося, що це буде Львів, однак при проведенні Ігор має бути дотримано відстань між олімпійськими об'єктами, що може стати основною проблемою для України.

В казахстанській пропозиції мова йде про колишню столицю Алмати, а швейцарській - курортні міста Санкт-Моріц і Давос. Також очікується, що подадуть заявки Іспанія, Словаччина, Польща, Норвегія і Китай.

Нагадаємо, що спочатку українці планували подавати спільну заявку зі Словаччиною і Польщею, однак згодом міністр спорту Равіль Сафіуллін заявив, що від подібних намірів вирішено відмовитися. А президент НОК України Сергій Бубка кілька днів тому підтвердив, що Україна офіційно оформить свою пропозицію до встановлених термінів.

Примітно, що бажання України провести Олімпіаду-2022 підтримав і президент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) норвежець Андерс Бессеберг, який днями відзначив, що українці в останні роки вийшли на провідні ролі в біатлоні.

Нагадаємо, найближчі Зимові Ігри відбудуться в 2014 році в російському Сочі. !zn

Читайте також:

МОК заборонив Абхазії і Південній Осетії приймати участь в Олімпіаді-2014

Швейцарія позмагається з Україною за Олімпіаду-2022

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі