Менеджер Міхаеля Шумахера оголосила про вихід гонщика з коми

Поділитися
Менеджер Міхаеля Шумахера оголосила про вихід гонщика з коми Сабіна Кем і Міхаель Шумахер © gpupdate.net
Гонщик, який отримав серйозні травми голови під час катання на гірських лижах в кінці грудня 2013 року, одужує.

Легендарний німецький гонщик Міхаель Шумахер вийшов з майже піврічної коми, в яку був введений для проведення операції на головному мозку після падіння під час катання на гірських лижах у французьких Альпах 29 грудня 2013 року.

Про це повідомляє німецький таблоїд Bild з посиланням на заяву менеджера Міхаеля Шумахера Сабіни Кем.

Міхаель покинув університетську лікарню у Греноблі (Франція), оскільки більше не потребує допомоги тамтешніх фахівців, і переїхав в реабілітаційну клініку, де продовжиться тривалий період відновлення.

Це пов'язано з поліпшенням стану його здоров'я, вся інформація про який ретельно приховується його менеджером. Востаннє Кем виступала з офіційною заявою з приводу коми Шумахера на початку квітня, в якій повідомила, що той "подає ознаки свідомості і пробуджується". Вся інша інформація мала характер чуток і постійно спростовувалася.

Сабіна Кем від імені Шумахера і його сім'ї подякувала всім лікарям і медсестерам, а також рятувальникам, що надали першу допомогу, за величезну роботу у перші місяці після травми гонщика. Також подяки були удостоєні шанувальники пілота, чию підтримку він відчував протягом всього цього часу.

Де саме Шумахер буде проходити відновлення тримається в секреті, щоб уникнути уваги преси.

"Просуваючись вперед, ми просимо з розумінням поставитися до того, що його подальше відновлення буде проходити далеко від громадської уваги", - резюмувала Кем.

Нагадаємо, що з дня трагічної події у французьких Альпах 29 грудня 2013 року, внаслідок якої Міхаель отримав важкі травми голови, минуло майже шість місяців. Відтоді Шумахер перебував у штучній комі в університетському госпіталі Гренобля, де переніс дві операції.

Після нетривалого розслідування було встановлено, що Шумахер впав, рухаючись зі швидкістю близько 100 км/год, наскочивши на один з каменів, який знаходився за декілька метрів від основної траси.

З кінця січня лікарі почали знижувати дози седативних препаратів, щоб почати тривалий і поступовий процес виведення пацієнта зі стану коми. На початку квітня Сабіна Кем поінформувала про настання активної фази пробудження гонщика - він почав подавати ознаки свідомості, а потім реагувати на голоси друзів і близьких.

Перебуваючи в комі, Шумахер схуд на 20 кілограмів. Згідно з песимістичними прогнозами медиків, наслідки пошкодження мозку можуть залишитися у гонщика до кінця життя.

Міхаель Шумахер - семиразовий чемпіон і володар численних рекордів "Формули-1": за кількістю перемог (91), подіумів (155), перемог за один сезон (13), швидких кіл (77), а також чемпіонських титулів поспіль (5). Заслужив шанобливе прізвисько "Червоний барон" на честь непереможного німецького аса Першої світової війни барона Манфреда фон Ріхтгофена, який літав на аероплані червоного кольору.

Міхаель оголосив про завершення гоночної кар'єри у Формулі-1 після закінчення сезону 2012 року. !zn

Читайте також:

Лікарі дозволили транспортувати травмованого Шумахера з лікарні додому

Поліція розповіла про розслідування падіння Шумахера

Експерти оцінили шанси Міхаеля Шумахера на одужання

Лікарі клініки Гренобля спростували інформацію про смерть Міхаеля Шумахера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі