Луческу підтримав ідею проведення спільного чемпіонату України та Росії

Поділитися
Луческу підтримав ідею проведення спільного чемпіонату України та Росії © football.ua
Після вдалого дебюту на Об'єднаному Суперкубку наставник "Шахтаря" висловив оптимістичний настрій щодо подальшого зближення клубних змагань двох країн.

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу вважає, що участь українських і російських команд в спільних футбольних змаганнях допоможе їм конкурувати з провідними європейськими чемпіонатами.

Про це румунський фахівець розповів після перемоги його команди в першому матчі Об'єднаного Суперкубка в Ізраїлі - "гірники" обіграли "Зеніт" із Санкт-Петербурга-2:1.

"Про цю проблему я говорив ще 7 років тому, коли проводився дебютний Кубок Першого каналу. Тоді сказав, що це можливий вихід з положення для обох країн. Їх чемпіонати стануть сильними, якщо ці турніри з'єднають", - зазначив Містер.

"В минулому році, коли ми проводили матч з "Зенітом", він був названий Суперкубком України і Росії, оскільки обидві команди були чемпіонами своїх країн. Я - за цей чемпіонат, тому що він буде конкурувати з кращими першістю Європи: з чемпіонатами Англії, Італії, Іспанії, Німеччини і так далі, - цитує Луческу офіційний сайт "гірників".

Луческу впевнений, що банкрутство клубів Прем'єр-ліги сприяє ідеї об'єднаного чемпіонату

Примітно, що напередодні старту турніру президент "Динамо" Ігор Суркіс припустив, що гіпотетичний чемпіонат Росії та України поки не має гарантій фінансування, тим більше, наголосив Суркіс, у разі відходу ряду команд з української першості, воно втратить свою унікальність і більше ніколи не отримає шанс на новий виток розвитку.

Відзначимо, що турнір в Ізраїлі завершиться 6 лютого, і цілком реально, що його результати багато в чому визначать подальшу стратегію головних ідеологів першості Росії та України.

Нагадаємо, що ряд європейських і світових футбольних керівників неодноразово виступав проти проведення будь-яких спільних міжнаціональних офіційних турнирнов з участю клубів. !zn

Читайте також:

Букмекери вважають, що "Шахтар" виграє російсько-український турнір

Суркіс виступив за ліквідацію Прем'єр-ліги: Організація проїдає гроші клубів

Платіні знову "пройшовся" по об'єднаного чемпіонату: Україна і Росія - окремі держави

Газзаєв впевнений, що Платіні дасть дозвіл на об'єднаний чемпіонат

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі