Легенди "Динамо": київській команді не вистачає забивного нападника

Поділитися
Легенди "Динамо": київській команді не вистачає забивного нападника Браун Ідейє - не підійшов на роль "забивала"
Зірки київського "Динамо" 60-х, 70-х, 80-х і 90-х спробували розібратися у причинах невдачі команди Блохіна.

Відомі у минулому футболісти київського клубу, які вірою і правдою служили "Динамо" в славний період команди, прокоментували невдачу "біло-синіх", які вперше в історії фінішують на третьому місці чемпіонату України.

Легендарний захисник "Динамо" 1980-х років, чемпіон світу серед юніорів-1977, Володимир Безсонов вважає, що в першу чергу команді Олега Блохіна не вистачає забивного нападника, який і буде приносити перемоги.

"У "Динамо" кілька років не було видатного нападника. І це в команді, де три форварди отримували Золотий м'яч. Клуб втратив свої традиції, - зазначив Безсонов у коментарі для газети "Вести".

"Команді потрібен забивний нападник світового рівня", - каже один з найкращих форвардів 90-х років, що чимало забивав і за "Динамо", Олег Саленко.

У чому, на думку експертів, проблема лежить саме в тренерському питанні - не тільки в особистості й майстерності головного тренера, але і в тому, що тренеру повинні більше довіряти керівники клубу.

"Звичайно, важко працювати після метра Валерія Лобановського. Кожен новий тренер підбирав гравців під себе, а наступний наставник їх міняв на своїх. Але у всіх фахівців було мало часу для досягнення результату. Адже відомо, що чим довше працює людина з командою, тим вища стабільність. Подивіться на досягнення Луческу і Маркевича", - говорить Безсонов.

Проблему підбору дійсно потрібних команді гравців продовжує і Саленко.

"Відчуття, що в останні роки у "Динамо" підбирали гравців навмання - а раптом заграє? У сучасному футболі селекція так не працює. Зараз Блохін тренує гравців, які дісталися йому у спадок. Хоча він хоче випускати на поле більше українців, лише розбавляючи їх легіонерами.
У цьому питанні дуже важливо мати повне взаєморозуміння і довіру з клубними селекціонерами. І досить набирати в міжсезоння по п'ять-шість футболістів. Необхідно працювати більш цілеспрямовано".

Колишній наставник "Динамо" Йожеф Сабо також підтримує загальну тезу - неможливо домогтися чогось з командою, якщо постійно тасувати склад.

"Блохіну, звичайно ж, видніше, але мені здається, що відразу розганяти півкоманди. Можливо варто спробувати футболістів, які є в колективі, - сказав досвідчений фахівець в ефірі програми "Великий футбол" на каналі "Україна".

Нагадаємо, що "Динамо" поступилося в 29-му турі сімферопольській "Таврії" і втратило шанси в боротьбі за срібні нагороди з "Металістом". Олег Блохін очолив киян протягом сезону, коли кияни під керівництвом Юрія Сьоміна поступилися в декількох ключових матчах чемпіонату Прем'єр-ліги.

Після невдачі з "Таврією" Олег Блохін заявив, що команду після закінчення сезону залишить ряд гравців, які, на думку Олега Володимировича просто не можуть грати за "Динамо". !zn

Читайте також:

Алієв повертається в "Дніпро", Коноплянка хоче піти

Футболіст "Динамо" звинуватив дружину в спробі вбити його з допомогою магії

Сабо радить гравцям "Дніпра" знову знайти психологію переможців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі