Легенда сноуборд-екстриму Шон Уайт не втримався на олімпійському п'єдесталі Сочі

Поділитися
Легенда сноуборд-екстриму Шон Уайт не втримався на олімпійському п'єдесталі Сочі © USA Today
У змаганнях на хафпайпі несподівану перемогу здобув колишній росіянин, який виступає за збірну Швейцарії, друге і третє місце - за японцями. Один з головних фаворитів турніру американець Шон Уайт через прикре падіння фінішував лише четвертим.

Легендарний сноубордист, екстрім-райдер і дворазовий олімпійський чемпіон американець Шон Уайт несподівано для багатьох не зумів піднятися на п'єдестал пошани Сочі-2014.

Через невдале падіння у фіналі він фінішував лише з четвертим результатом. Перемога ж дісталася швейцарцю Юрію Подладчикову, а друге і третє місце окупували японці Аюму Хірано і Таку Хіраока.

Таким чином, вперше в одній з дисциплін в сноуборді на олімпійському п'єдесталі Сочі-2014 не виявилося представників США. До змагань в хафпайпі в чоловіків американські сноубордисти опинялися серед призерів сноубордичних стартів. Так, у слоупстайлі у чоловіків перемогу здобув Сейдж Котсенбург, а в жінок перемогла Джеймі Андерсон.

Перемогти міг представник США і в "півтрубі" - Шон Уайт, багаторазовий переможець Зимових Екстримальних ігор вважався одним з фаворитів змагань. Зокрема, він впевнено виграв півфінал з кращим результатом 95,75 бали.

ТАКОЖ: Канадці продовжують брати медалі в екстремальних дисциплінах на Олімпіаді

Однак у фіналі справи у американця не пішли: в першій спробі він здавалося не залишить шансів суперникам, але в підсумку набрав менше 40 балів. Тим часом, лідерство захопив представник Японії 15-річний Аюму Хірано, який відмовився без помарок.

А коли справа запахла провалом, Уайт пішов на ризик: розпочавши виступ з кількох красивих трюків, він невдало приземлився і впав внизу труби.

А золото дісталося не юному таланту з Японії і його партнеру Таку Хіраюке, а колишньому росіянину, який прийняв громадянство Швейцарії через конфлікт з керівництвом профільної федерації. Юрій Подладчиков під час своєї програми виконав трюк з поворотом на 1440 градусів і переміг.

Для Уайта виступ в Сочі перетворився в особисту трагедію: буквально за 48 годин до старту змагань у слоупстайле, він знявся з турніру, пояснивши своє рішення бажанням зосередитися на улюбленому хафпайпі. Тепер 27-річному спортсмену доведеться виявити справжній характер, щоб спробувати протриматися на вершині до наступних Ігор у 2018 році.

Раніше Уайт ставав переможцем Олімпіади в Турині та Ванкувері - у хафпайпі.

Зазначимо, що перед змаганнями спортсмени скаржилися на стан труби - як через її форми, так і з причини нерівностей в її нижній частині. За словами сноубордистів, нерівності на снігу нагадували трасу для могулу.

Таким чином, швейцарці здобули на Іграх друге золото - раніше в чоловічому скіатлоні переміг Даріо Колонья.

12 лютого в хавпайпі змагатимуться жінки. !zn

Читайте також:

Австрієць несподівано переміг у швидкісному спуску, підтвердивши непередбачуваність Олімпіади

Норвезькі лижники завоювали два золота в драматичному олімпійському спринті

USA Today: форма збірної України - одна з найгірших на відкритті Сочі-2014

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі