Капітан збірної України повернувся у "Будівельник"

Поділитися
Капітан збірної України повернувся у "Будівельник" © fibaeurope.com
Чемпіон України окреслив основні напрямки трансферної діяльності на сезон - українські баскетболісти.

Київський "Будівельник" посилив склад захисником Дмитром Забірченком, який у минулому сезоні виступав за маріупольський "Азовмаш".

Забірченко став першим новачком "Будівельника" в це міжсезоння. Захисник підписав із чемпіонами України однорічний контракт.

Як повідомляє iSport.ua, 30-річний баскетболіст стає гравцем київської команди вже вчетверте. Вперше він переходив у "Будівельник" з "Азовмаша" в 2006-му році і провів у складі "будівельників" два сезони. Далі був перехід з БК "Донецьк" у 2010-му році і, нарешті, сьогодні ще одне повернення - знову з Маріуполя.

У складі "Будівельника" Забірченко ставав чемпіоном Суперліги у 2011-му році. У складі маріупольського "Азовмаша" Дмитро в минулому сезоні набирав 6,7 очка і 4,9 передачі в середньому за гру.

Також Забірченко є ключовим гравцем збірної України. У чемпіонаті Європи-2013, де українці фінішували шостими, отримавши право виступати на світовому форумі, захисник проводив у середньому по 16 хвилин на майданчику. І хоч його статистика далеко не найкраща в команді, він відзначився тим, що міг переламати хід поєдинку в певний момент, чітко виконуючи тренерську установку.

Відзначимо, що в найближчі дні Забірченко приєднається до табору національної збірної в Южному.

Додамо, що "будівельники" уклали ще один контракт із форвардом Віталієм Мальчевським, який провів свою кар'єру у Кривому Розі. Повідомляється, що швидше за все чемпіони втратять свого лідера центрового Михайла Анісімова, який зібрався у чеський "Німбурк".

Нагадаємо, після того, як стало відомо про те, що "Будівельник" не буде виступати в єврокубках у сезоні-2014/15, команду залишив її головний тренер - латиш Айнарс Багатскіс. Трохи пізніше "будівельників" очолив перший в історії фахівець з Києва Віталій Черній. !zn

Читайте також:

"Король баскетболу" не зіграє проти збірної України на чемпіонаті світу

Ще один талановитий українець вирушив підкорювати баскетбольну Америку

"Будівельник" вперше за чотири роки очолив український фахівець

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі