Італія і Нідерланди першими з Європи вийшли на чемпіонат світу-2014

Поділитися
Італія і Нідерланди першими з Європи вийшли на чемпіонат світу-2014 Балотеллі приніс перемогу Італії © gazzetta.it
Голландці виграли свою відбіркову групу і кваліфікувалися у фінальну частину світового форуму, який відбудеться влітку 2014 року у Бразилії. Італія зуміла вирвати перемогу над Чехією і також забезпечила собі путівку на мундіаль.

Збірні Італії та Нідерландів стали першими учасниками чемпіонату світу-2014 від Європи - 10 вересня італійці обіграли чехів 2:1, а голландці скромно розібралися з Андоррою - 0:2. Таким чином, Італія стала недосяжною для суперників у групі В, а Голландія - у секстеті D.

Близькі до виходу на чемпіонат світу з першого місця збірні Росії та Німеччини. Росіянам залишається набрати максимум очок у матчах з Люксембургом та Азербайджаном, а німцям треба обіграти ірландців.

Найскладніше 10 вересня довелося італійцям - у поєдинку з Чехією, яка вже давно не може повернутися на високий рівень, вони пропустили на старті матчу: помилка в обороні призвела до точного удару Козака. Але після перерви господарі активізувалися і домоглися свого. Спочатку помилився на виході досвідчений Петро Чех і К'єлліні відновив рівновагу, а потім Балотеллі реалізував чесно зароблений пенальті за фол.

Італійці відібралися на свій 18-й чемпіонат світу і влітку наступного року спробують завоювати п'ятий комплект золотих нагород.

Голландцям ж відбірковий турнір дався легко - пройшли його "помаранчеві" просто. Хіба що дещо запізнілий вихід на ЧС став ложкою дьогтю у бочці меду: 6 вересня Нідерланди несподівано зіграли внічию 2:2 з Естонією і змушені були відкласти свій тріумф до поєдинку з Андоррою. Провели його голландці досить скромно, обмежившись лише двома голами у виконанні Робіна ван Персі.

Зазначимо, що від Європи на чемпіонат світу поїде 14 команд - 9 збірних можуть вийти з перших місць у групах, а ще 8 щасливчиків, які посіли другі місця, посперечаються між собою у плей-офф за ще чотири пропуски.

Відзначимо, що і відбірковому турнірі у Південній Америці визначилися перші щасливчики - збірна Аргентини завдяки двом голам Ліонеля Мессі обіграла Парагвай 5:2 і забезпечила собі участь у чемпіонаті світу.

Між тим, Мессі прагне до лідерів за забитими голами в аргентинській збірній - вийшов на друге місце у списку кращих бомбардирів в історії національної команди. Тепер на його рахунку 37 м'ячів, і за цим показником він випередив Ернана Креспо, в активі якого 35 м'ячів. Найкращим же бомбардиром в історії збірної Аргентини є Габріель Батістута - 56 голів, повідомляє "СЕ-Онлайн".

У зоні КОНКААФ дві з трьох путівок вже розіграно - за результатами матчів останнього туру відбору на чемпіонаті світу зіграють Коста-Ріка і США. На третій пропуск претендують Гондурас, Панама і Мексика.

Таким чином, на сьогоднішній день світовий форум має вже десятьох учасників - Бразилія, Аргентина, Японія, Іран, Австралія, Південна Корея, США, Коста-Ріка, Голландія та Італія. !zn

Читайте також:

Україна не зуміла втілити перевагу в голи і зіграла внічию з Англією

У ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

Президент ФІФА назвав помилкою проведення чемпіонату світу в Катарі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі