"Футбол переміг": "Реал" та "Барселона" підтримали рішення Європейського суду на користь Суперліги

Поділитися
© Getty Images
Обидва клуби є організаторами турніру.

У мадридському "Реалі" та каталонській "Барселоні" схвально зустріли рішення Європейського суду заборонити ФІФА та УЄФА перешкоджати роботі над створенням Суперліги.

"В "Реалі" ми з величезним задоволенням вітаємо рішення, ухвалене судом Європейського союзу, який відповідає за гарантію наших принципів, цінностей та свобод.

Найближчими днями ми уважно вивчимо масштаби цієї резолюції, але я передбачаю два висновки, які мають велике історичне значення. По-перше, європейський клубний футбол не є і ніколи не буде монополією. А по-друге, із сьогоднішнього дня клуби будуть господарями своєї долі. Клуби повністю визнають наше право пропонувати та просувати європейські змагання, які модернізують наш вид спорту та залучають уболівальників з усього світу. Сьогодні знову перемогла вільна Європа, сьогодні також перемогли футбол та його вболівальники.

З цього дня сьогодення та майбутнє європейського футболу нарешті знаходяться в руках клубів, гравців та їхніх уболівальників. Наша доля належить нам і перед нами лежить велика відповідальність. Цей день ознаменує собою "до" та "після". Це великий день для історії футболу та історії спорту", – заявив президент "Реала" Флорентіно Перес, якого цитує офіційний сайт клубу.

Також офіційну заяву зробила "Барселона":

"Клуб хоче висловити своє задоволення рішенням суду. Будучи одним із реалізаторів проекту Суперліги, "Барселона" відкриває шлях до нового футбольного турніру елітного рівня в Європі, виступаючи проти монополії на футбол. Ми хочемо продовжити дискусії про шлях, яким підуть європейські змагання в майбутньому.

"Барса" заявляє про свою підтримку Суперлізі та заохочує дебати між національними та міжнародними організаціями".

Варто зазначити, що публічно проти нового турніру виступили "Манчестер Юнайтед", мадридський "Атлетіко", Німецька футбольна ліга, Міністерство культури, ЗМІ та спорту Великої Британії та інші організації.

Нагадаємо, Європейський суд ухвалив, що ФІФА та УЄФА порушили законодавство про конкуренцію та свободу надання послуг, блокуючи створення Суперліги у 2021-му році. "Реал" та "Барселона" є організаторами проєкту.

Раніше на офіційному YouTube-каналі Суперліги з'явився формат потенційного турніру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі