ФІФА планує створити рейтинг країн, які мають проблеми з расизмом

Поділитися
ФІФА планує створити рейтинг країн, які мають проблеми з расизмом
У міжнародній футбольній організації продовжують боротися з проявами расової нетерпимості на стадіонах.

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) планує створити спеціальний рейтинг, в якому будуть зазначатися країни, що мають проблеми з расизмом і дискримінацією у спорті.

Про це повідомили кілька швейцарських ЗМІ.

"Спорт - чудова зброя руйнування різних бар'єрів. Не думаю, що хтось захоче бути на останньому місці цього рейтингу", - зазначив делегат ФІФА Токіо Сексвейл.

"Він буде показувати суспільству, що поведінка людей тієї або іншої країни в області спорту штовхає її назад. Завдяки йому, ми зможемо ефективно протистояти расизму і дискримінації".

У свою чергу, президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні вважає, що боротьба з расизмом не завжди знаходить підтримку у спортивному співтоваристві.

"Це не робить нас популярними у світі спорту, але я вважаю, що потрібно продовжувати роботу в цьому напрямку. Футбол більш різноманітний, ніж окремі частини суспільства".

Між тим, до розпорядження видання "Фокус" потрапив спеціальний документ Федерації футболу України - "Методологічна брошура з ідентифікації проявів расизму і неонацизму на трибунах". Інструкцію було підготовлено спеціально для ФФУ в 2011-му році експертами МВС. При цьому зміст брошури повторює матеріали, підготовлені FARЕ, проте в ній відсутня символіка, яку FARE ідентифікувала як націоналістичну українську.

Нагадаємо, 27 вересня ФІФА ухвалила рішення покарати українську збірну проведенням матчу відбіркового турніру ЧС-2014 з Польщею без глядачів, а також дискваліфікувати "Львів-Арену" на п'ять років: все - за нібито прояви расизму на трибунах львівського стадіону під час матчу Україна - Сан-Марино, що було відзначено у звіті FARE.

Через кілька днів дію санкцій було призупинено до розгляду апеляції, поданої українською стороною. !zn

Читайте також:

Збірна України продовжила прогрес у рейтингу ФІФА

ФІФА планують продати 3 мільйони квитків на чемпіонат світу-2014

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі