Федотенко готується до повернення у "Донбас"

Поділитися
Федотенко готується до повернення у "Донбас" Руслан Федотенко (праворуч) може знову повернутися в Україну © flyers.nhl.com
Український представник у НХЛ може продовжити кар'єру у складі донецької команди.

Як повідомляє видання "Вести", один із представників України у Національній хокейній лізі Руслан Федотенко може у наступному сезоні повернутися у "Донбас". Нагадаємо, що Федотенко виступав у Донецьку під час локауту у НХЛ, який тривав до січня.

"Ми дійсно ведемо переговори, але до кінця червня у мене контракт з "Філадельфією". Тому зараз я не маю права підписувати нові угоди", - наголосив Федотенко.

"Я - вихованець українського хокею, але поїхав з дому в юному віці і ніколи тут не грав на дорослому рівні. Тому мені хотілося пограти на Батьківщині, подивитися на КХЛ і оцінити перспективи", - коментує Федотенко свій перший приїзд у Донецьк.

"Ліга дійсно солідна, видно, що її рівень зростає - мені тут сподобалося. Тому є шанс, що я повернуся в Донецьк. Шкода, що "Донбас" не пробився у плей-офф, не вистачило одного очка. Сподіваюся, в наступному сезоні команда виступить краще".

Відзначимо, що у складі "Донбасу", а також на передкваліфікаційному олімпійському турнірі збірної України 34-річний Федотенко був одним з лідерів, що визначають ігрове обличчя команди. Зокрема, будучи капітаном в "Донбасі", Руслан в 33-х матчах КХЛ набрав 18(8+10) очок.

За "Філадельфію" у НХЛ Федотенко набрав 13 (4+9) очок в 47 матчах, але отримував мало часу в грі. Саме з цієї причини Федотенко не задоволений своїм становищем в клубі.

Також за інформацією DT.UA, з українських гравців у "Донбасі" у наступному сезоні продовжать виступи нападники Роман Благой і Олександр Матерухін. 25-річний Благой виступав в основному за фарм-клуб донеччан у Професійній хокейній лізі, а Матерухін так і не зумів закріпитися в команді Юліуса Шуплера в КХЛ.

Може перейти в Донецьк і нападник Костянтин Касянчук, який нещодавно виграв Кубок Гагаріна, і швидше за все залишить московське "Динамо". Однак поки чемпіон не підписував з донеччанами будь-яких угод.

Нагадаємо, що місяць тому "Донбас" обзавівся новим наставником - тренувати клуб буде відомий російський специаласт Андрій Назаров. !zn

Читайте також:

"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай в НХЛ Андрій Назаров

Українець Федотенко приніс перемогу "Філадельфії" над "Вашингтоном" Овечкіна

Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею

"Вашингтон" Овечкіна вилітає з плей-офф - суперзірка вирушить на чемпіонат світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі