Енді Маррей приніс першу за 77 років перемогу Великобританії на Вімблдоні

Поділитися
Енді Маррей приніс першу за 77 років перемогу Великобританії на Вімблдоні
Шотландець зумів обіграти у фіналі чоловічого турніру першу ракетку світу Новака Джоковича з Сербії. У жіночих змаганнях перемогу відсвяткувала француженка Маріон Бартолі.

Шотландець Енді Маррей обіграв у фіналі Вімблдону серба Новака Джоковича 6:4, 7:5, 6:4 і вперше з 1936 року став першим британським чемпіоном лондонського турніру.

Примітно, що Маррею вдалося знову стати тріумфатором великих змагань на майданчику Всеанглійського клубу тенісу і крокету з часу перемоги на Олімпіаді, коли на Центральному корті у фінальній зустрічі він обіграв Роджера Федерера.

Зазначимо, що Маррей став першим домашнім чемпіоном турніру серії Великого Шолома з 2003 року, коли на US Open перемагав американець і його тезка Роддік.

У фіналі шотландець мав підтримку всієї Британії - на Центральному корті зібралося 15 тисяч глядачів, плюс натовпи людей біля встановлених по всьому Лондону великих екранів, а також значна телеаудиторія. Перший сет тривав майже годину - за цей час у Джоковича сталося кілька провалів, завдяки чому власне Маррей і виявився сильнішим - британець завоював на 10 очок більше за суперника.

Після нетривалого відпочинку тенісисти вирушили у черговий марафон, який виявився тривалішим. У підсумку, це відобразилося у рахунку - 7:5 Маррей виграв. Найголовніше, що кидалося в очі, певна нервозність серба. Підтримка трибун явно йшла шотландцеві про запас. У третьому сеті події розвивалися ще цікавіше - Енді повів 2:0, але Джоко вдалося виграти чотири гейми поспіль - 4:2. Тим не менш, шотландський тенісист повернувся в боротьбу.

Така ж відповідь у чотири виграних геймах, плюс справжній характер переможця допомогли Маррею здійснити справжню британську мрію.

За перемогу Маррею покладені хороші призові - майже 2,5 мільйона доларів, а також 2000 очок в рейтинг. До речі, шотландець вже отримав привітання від самої королеви Єлизавети ІІ.

У жіночому фіналі Маріон Бартолі без проблем розібралася з головною сенсацією Вімблдону німкенею Сабін Лісіцкі - 6:1, 6:4. Бартолі виграла турнір Великого Шолома вперше у своїй кар'єрі - в 2007 році вона поступилася на Вімблдоні Венус Вільямс.

За свою перемогу Бартолі отримає такі ж призові, як і Маррей. Головне, що 2000 очок в рейтингу дадуть можливість француженці повернутися в топ-10 табелі про ранги.

Наступний турнір серії Великого Шолома відбудеться у вересні, коли на кортах комплексу "Флешинг Медоу" буде проходити US Open. Напевно, там нас очікує новий виток захоплюючого протистояння лідерів рейтингу АТР, а також жіночого WTA. Будемо сподіватися і на вдалий виступ українських тенісистів у Нью-Йорку. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі