До спортсменів із Криму, який прийняли російське громадянство, застосують санкції

Поділитися
До спортсменів із Криму, який прийняли російське громадянство, застосують санкції Віра Ребрик може стати першою з тих, хто офіційно перейшов на бік Росії © cit.ua
У Федерації легкої атлетики України не мають наміру просто так відпускати своїх підопічних, на підготовку яких було витрачено не тільки сили тренерів і дорогоцінний час, але й державні гроші.

У Федерації легкої атлетики України обіцяють зробити все можливе, щоб утримати спортсменів, які живуть і тренуються в Криму і бажають далі представляти Україну на міжнародній арені.

Нагадаємо, раніше про своє бажання взяти російське громадянство і перейти під прапори збірної Росії заявила ведуча легкоатлетка України Віра Ребрик з Ялти. Списометальниця, чемпіонка Європи та рекордсменка України підтвердила наміри в нещодавньому інтерв'ю, в якому заявила, що планує найближчим часом стартувати під російським прапором.

Втім, президент ФЛАУ Ігор Гоцул стверджує, що в його організації мають намір до останнього проводити бесіди зі спортсменами, переконувати їх залишитися в Україні, а також допомагати їм у тренуваннях і підготовці. До тих же, хто все-таки прийме російське громадянство - буде особливе ставлення, в тому числі і міжнародні санкції.

"Ми не маємо наміру просто так відпускати спортсменів. Ми знаходимося в постійному діалозі зі спортсменами і відразу ж після тих подій у Криму заявили про те, що хотіли б їх бачити саме в українській команді. Для цього не переставали виплачувати державні стипендії, запрошували атлетів на збори", - розповів Гоцул.

"Нехай знають ті, хто перейде під прапори російської збірної, що для нас вони стануть своєрідними поліцаями. По-перше, ми будемо вимагати від Росії серйозної грошової компенсації за ті кошти, які було витрачено на підготовку спортсменів. По-друге, постараємося вибити санкції від Міжнародної федерації легкої атлетики - щоб атлетам заборонили виступати під прапорами Росії мінімум на три роки", - каже головний легкоатлет України.

Для того, щоб зберегти кримчан, у Федерації розробили план дій: спортсменів не кинуть напризволяще.

"Перший варіант - спортсмен залишається у Криму, і ми йому допомагаємо з тренуваннями, зборами, сприяємо тренерам. Якщо ж спортсмен хоче переїхати на материкову Україну, ми не залишимося осторонь і будемо допомагати йому", - розповів Ігор Гоцул.

Як би там не було, але переконати кримчан буде нелегким завданням, адже Росія включила весь свій потенціал, в тому числі і адмінресурс.

"Днями я мав розмову з головою російської федерації. Він мені говорив, що прекрасно розуміє нас. Однак тут же зазначав: для Росії це принципове питання. Мовляв, від них вимагають переманювати кримських спортсменів", - поскаржився керівник.

Президент ФЛАУ, який нещодавно отримав посаду в міністерстві молоді та спорту, розраховує, що в інших федераціях буде розроблено подібний план дій. Тоді, на його погляд, Україні вдасться зберегти багатьох перспективних спортсменів.

Додамо, що крім легкоатлетів, чимало кримчан знаходиться і в збірних України з боротьби, боксу, плавання та інших олімпійських видів спорту. !zn

Читайте також:

Українська спортсменка оцінила перспективи колег з Криму: дворовий рівень - ваша межа

"Таврія" і "Севастополь" залишаться без тренерів у разі переходу у російський чемпіонат

Олімпійська чемпіонка Сочі розповіла про свої плани на посаді заступника міністра

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі