Динамівський воротар очолив рейтинг найбільш цінних молодих футболістів з України

Поділитися
Динамівський воротар очолив рейтинг найбільш цінних молодих футболістів з України Максим Коваль зростає у майстерності і трансферній вартості з кожним роком © Clive Barda / Royal Opera House
Максим Коваль завдяки своїй воротарській майстерності вважається одним з найдорожчих українських футболістів.

Голкіпера київського "Динамо" Максима Коваля визнано найдорожчим українським футболістом у категорії U-21.

Як повідомляє сайт "Золотий талант", авторитетний портал transfermarkt.de оцінює 21-річного українця в 6 мільйонів євро. Причому цінність футболіста постійно зростає. У лютому 2010-го його вартість становила 700 тисяч євро, в серпні того ж року - після переходу в "Динамо" із запорізького "Металурга", який, до речі, обійшовся столичному клубу в 4 млн доларів - підняв планку майже в три рази - 2 млн євро.

У січні 2011-го Коваль награв уже на 2,5 мільйона, у липні його знову повернули до 2 мільйонів. Потім крива трансферної вартості воротаря невблаганно поповзла вгору: серпень 2012 року - 3 млн, листопад 2012-го - 4,5 млн, червень 2013-го - 6 млн.

Відтоді цифру не переглядали, але приводів знижувати її немає - Максим поступово став основним воротарем "Динамо", регулярно грає в єврокубках, його постійно викликають у національну команду України, де, він, щоправда, виконує роль запасного кіпера.

ТАКОЖ: Сьомін вважає Ярмоленка найкращим футболістом на пострадянському просторі

Відзначимо, що в нинішньому сезоні у своїй команді у всіх турнірах Коваль провів 16 матчів, пропустивши в них 15 м'ячів.

Якщо говорити про чемпіонат України в цілому, то у своїй молодіжній категорії Максим Коваль - лише п'ятий, програючи квартету бразильців "Шахтаря" у складі Бернарда, Фреда, Фернандо і Веллінгтона Нема. А другий у списку найбільш цінних молодих українців - Едуард Соболь, який при цьому входить до топ-15 футболістів планети з показником 1,5 млн євро.

Слід зазначити, що у матчах чемпіонату Прем'єр-ліги та єврокубках Ковалю доведеться конкурувати у боротьбі за місце у складі не тільки з досвідченим Олександром Шовковським, але і з Олександром Рибкою, який у лютому офіційно отримає можливість повернутися на поле після відбуття дворічної дискваліфікації. !zn

Читайте також:

Блохіна названо найкращим українським клубним тренером у світі

"Бешикташ" готовий прихистити нігерійського динамівця, незадоволеного своїм становищем у Києві

Коноплянка став найкращим футболістом року у "професійному опитуванні"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі